Přejít k hlavnímu obsahu

H4rn před play-off Tipsport CS:GO Praha: Těším se. Ukazujeme, že máme velký potenciál

17. 9. 2022 | 10:45 Counter-Strike 2 Rozhovor
V individuálních statistikách je zatím na Tipsport CS:GO Praha druhým nejlepším hráčem turnaje, na serveru dělá divy. Deyvid „h4rn“ Benchev hraje v parádní formě, ENTERPRISE především jeho výkonům postoupili do play-off z první příčky a míří na zlato. „České turnaje mají skvělou organizaci a produkci, takže si jsem jistý, že to bude skvělý zážitek,“ těší se bulharský hráč na vyvrcholení Tipsport CS:GO Praha ve Vodafone PLAYzone Areně.
ENTERPRISE CS:GO
ENTERPRISE CS:GO
Zdroj: PLAYzone

První místo ve skupině a porážka Bad News Eagles. S dosavadními výkony týmu musíš být spokojený...

Určitě ano. Byl jsem opravdu rád, že jsme se zlepšovali. Po přestávce jsme měli trochu těžší začátek, ale opravdu rychle jsme se vrátili do formy. Porazit BNE, kteří jsou solidní tým a účastníci posledního Majoru, jen ukazuje, že máme velký potenciál. Jen musíme dál pracovat a najít konzistenci (směje se).

Byl jsi jedním z nejlépe hrajících hráčů turnaje. Cítíš nějaký tlak, který s sebou nese to, že jsi nositelem?

Ani ne, nemůžu si dovolit nějaký tlak. Prostě jen hraju hru a snažím si ji co nejvíc užít.

Od té doby, co do týmu přišel system, jsi dosáhl několika velmi slušných výsledků. Jsi spokojený s pokrokem, kterého jste dosáhli?

Ano, samozřejmě jsem. Podle mého názoru jsme si s ním za tak krátkou dobu vedli docela dobře. Stále máme nějaké drobnosti, které je třeba opravit, a snažíme se být lepší každý den. Ty výsledky mě osobně neohromí, dokud skutečně něco nevyhrajeme. Je to dobré zvýšení sebevědomí a důkaz, že můžeme škodit, ale dokud to skutečně neuděláme, máme před sebou nemalý kus práce, kterou musíme udělat.

System je opravdu super kluk s velkým potenciálem a může napáchat velké škody. Potřebujeme jen, aby se opravdu dostal do zóny a zvykl si na úroveň. Může být příslibem do budoucna, pokud bude makat.

Pomohla vám nová posila v týmu individuálně?

Myslím, že ano. Cítím, že se mohu více soustředit sám na sebe. Celkově dostávám svobodu, kterou chci a potřebuji, takže je to uspokojující.

Myslíš si, že můžete atakovat první třicítku v žebříčku HLTV?

Ano, jen musíme být konzistentnější.

Zpět k Tipsport CS:GO Praha. Těšíš se, až si opět zahraješ na LAN?

Určitě, nejsem přehnaně nadšený, ale bude to super a těším se. České turnaje mají skvělou organizaci a produkci, takže si jsem jistý, že to bude skvělý zážitek.

Na CZ/SK scéně je několik slušných sniperů. Jak se cítíš, když se postavíš proti takovým jako Forsyy nebo capseN. Vnímáš se jako nejlepší z této skupiny?

Nerad odpovídám na podobnou otázku. Je to trochu trapné. Myslím, že jak se cítím ukazuje to, jak hraju. Co můžu říct, je, že POKUD se tak cítím, bez ohledu na to, s kým hrajeme, můžu být nejlepším hráčem na serveru.

Je těžké být zahraničním hráčem na CZ/SK scéně? Cítíš podporu fanoušků?

Ne, nevěnuji tomu pozornost. Myslím, že jsem v tomto ohledu dost extrovertní a přirozeně mi to nevadí. Spíš se prostě soustředím na hru, protože ti to může udělat jenom zle, pokud začneš věnovat pozornost jiným věcem. Ale pokaždé, když vidím nějakou chválu o mém týmu nebo o mně, tak mě to samozřejmě potěší. Děkuji všem, kteří nás podporují.

Jaký je tvůj cíl s ENTERPRISE? Kde se vidíš za pár let?

Mým cílem s ENTERPRISE je udělat co nejlepší výsledek a etablovat se jako silný mezinárodní tým. Kde se vidím za pár let... Nevím, Enterprise jsou opravdu skvělá organizace a cítím se v ní dobře. Určitě neplánuji v dohledné době skončit, stále se cítím víceméně jako nováček a mám pár věcí, které si chci dokázat a dosáhnout. o životě... Pracuji na tom, aby to bylo někde dobré.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).