Přejít k hlavnímu obsahu

Velká vlna banů! Skiny za miliony korun mohou být nenávratně ztraceny

16. 9. 2022 | 18:34 Counter-Strike 2 Zajímavost
Valve se v posledních měsících činí, tento pátek přišla další obří vlna banů. Úder kladivem zhouby opět obdržely desetitisíce účtů, což je důsledek dlouhodobého boje s privátními poskytovateli podvodných programů. Tentokrát však v síti uvízla i celá řada účtů s dlouholetou historií, u kterých je podivné, jakou dobu jim podvodné chování mohlo procházet.
Rozhraní cheatů
Rozhraní cheatů
Zdroj: ilustrační obrázek

Že se kompetitivní multiplayerová hra jen hemží lidmi, kteří používají zakázané programy, to pro nikoho nebude novinkou. Valve se proti těmto lidem snaží bojovat, jak už ale bývá zvykem, podvodníci jsou vždy o krok napřed. Od vzniku VACnetu, což je nová detekční vychytávka na bázi hlubokého učení, ale přibývá mnohem častějších vln permanentních trestů. Jedna taková dorazila právě i dnes, a není vůbec malá.

Podle zahraničních zdrojů začal VACnet díky deep learningu doslova drtit privátní poskytovatele cheatů. Kdo již dříve měl červený trust factor, ten má právě po dnešní vlně smůlu, jak píše Gabe Follower.

Sociální sítě se okamžitě začaly hemžit spoustou otázek od zhrzených hráčů. Inu, na každého jednou dojde. Mezi chycenými podvodníky se však objevilo i několik sběratelů či uživatelů s movitými inventáři. Pokud obdržíte VAC nebo takzvaný game ban na danou hru, nemůžete již s danými předměty manipulovat.

V extrémních případech může jít škoda až do vysokých částek v řádech desetitisíců či statisíců. Je ale až s podivem, že si někdo s neuvěřitelně drahým inventářem skinů dovolí jakkoliv podvádět. Tisíce odehraných hodin ale značí, že už se možná banu ani nebáli. VACnet však umí trestat za činy až pět let staré. Nad screenshoty od Thoura se můžete pousmát, jak bolestivé budou některé udělené a zasloužené tresty.