Přejít k hlavnímu obsahu

115 milionů korun v CS:GO skinech! Hodnotný účet obdržel ban na Steamu

16. 9. 2022 | 19:29 Counter-Strike 2 Zajímavost
V pátek udeřila další z úspěšných vln VACnetu. Vychytávka na bázi hlubokého učení si na své konto připsala další tisíce či desetitisíce trofejí, mezi nimiž se objevila i řada movitých inventářů. Shodou okolností, ve stejnou dobu zasáhl takzvaný game ban inventář, který byl v létě ohodnocen jako nejdražší na světě. Jeho majitel už ale potvrdil, že o skiny naštěstí nepřišel.
M4A4 Howl s jedním z nejlepších možných floatů ve hře
M4A4 Howl s jedním z nejlepších možných floatů ve hře
Zdroj: BroSkins.com

Komunitu sběratelů kosmetických předmětů ve hře Counter-Strike: Global Offensive v pátek zasáhla šokující zpráva. Na účtu známého sběratele skinů Categga se objevil ban. Ten je neurčitého charakteru, protože Valve tuto informaci veřejně neukazuje. Skiny za několik milionů korun se rázem ocitly v nebezpečí.

Categgův inventář byl v létě ohodnocen na neuvěřitelných 115 milionů korun. Sbírka obsahovala celkem 49 nožů, 31 rukavic, 28 předmětů s nálepkami z IEM Katowice 2014 a mnoho dalších raritních kousků, jako jsou například tři Souvenir AWP | Dragon Lore ve Factory New. Cena jednoho se pohybuje okolo 5 000 000 Kč.

Zhodnocení inventáře
Zhodnocení inventáře
Foto: cantry.dev

Spoustu předmětů měl Categg v létě pouze vypůjčených, i přesto komunita horlivě čekala na zprávu majitele. S tou nakonec přispěchal jiný sběratel Hobshy. „Podařilo se mi potvrdit, že jeho CS:GO skiny jsou v bezpečí. Jde o game ban na jinou hru. Pohroma byla zažehnána,“ píše Hobshy na Twitteru. Leckdo si oddechl.

Na závěr je nutné dodat, že současná hodnota inventáře byla o dost nižší. Podle některých informací měl Categg řadu předmětů v průběhu léta vypůjčenou. Motivace vlastnit nejdražší účet světa, to bylo zřejmě velké lákadlo. Aktuálně má sběratel privátní profil, ale před banem stále vlastnil skiny za miliony korun.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.