Přejít k hlavnímu obsahu

Mají všechny modely v Counter-Striku stejné hitboxy? Odpověď vás možná překvapí

21. 9. 2022 | 13:15 Counter-Strike 2 Zajímavost
Pokud jste si mysleli, že všechny modely v Counter-Striku mají stejné hitboxy, tak jste byli na omylu. Mladík, který si říká Ansimist, díky svému průzkumu zjistil krutou pravdu. Ta říká, že největší rozdíl mezi hitboxy na hlavě jednotlivých modelů může být až téměř 17%.
Hitboxy
Hitboxy
Zdroj: Valve

Nejrůznější hráčské modely jsou součástí Counter-Striku již od samého začátku. Samotná hra má v základu několik primárních frakcí, které jsou přiřazeny k jednotlivým mapám. Kromě toho ovšem Valve před pár lety hráčům umožnilo koupi i dalších speciálních modelů, jimž se přezdívá agenti.

S každým modelem jsou spojené i tzv. hitboxy, které zaručují registraci vystřelených nábojů na soupeřově těle. A právě hitboxy jsou u většiny hráčů Counter-Striku věčným tématem, a to i přes jejich úpravu v roce 2015. Spolu s touto úpravou vznikla ve hře chyba, o které do včerejšího dne nikdo nevěděl.

Po celou dobu se totiž předpokládalo, že všechny modely mají totožné hitboxy, což zjednodušeně znamená, že všechny modely tvoří stejně velký „terč“. Mladík, který si říká Ansimist, ovšem přišel na to, že tomu tak ani zdaleka není a o celém zjištění informoval skrze svůj Twitter.

Rozdíly v hitboxech napříč modely a frakcemi skutečně existují. Na dvou protipólech pak proti sobě stojí teroristická frakce Proffesionals a protiteroristická frakce SAS. Rozdíl mezi velikostí hitboxů na hlavě těchto modelů je v tom z nejrozdílnějším z případů necelých 17%, což ale není nikterak nízké číslo. Zdali ovšem může tento rozdíl ovlivnit výsledek profesionálního zápasu je přinejmenším diskutabilní.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.