Přejít k hlavnímu obsahu

Streamer Mizkif odhalil výdělky za červenec, z Twitche vydělal neuvěřitelných 2,5 milionu Kč

17. 9. 2022 | 17:30 Lifestyle
Streamer Mizkif, který je jedním z nejoblíbenějších tvůrců obsahu na Twitchi, odhalil neskutečnou částku, kterou vydělal pouze za měsíc červenec. Dle jeho slov je to daleko pod průměrem toho, kolik vydělává během jiných měsíců.
Mizkif a jeho Q&A na streamu
Mizkif a jeho Q&A na streamu
Zdroj: Twitch.tv

V dnešní době je stále populárnější vydělávat si přes internet a streamování je jednou z možností, jak toho docílit. Díky číslům lze dosáhnout na vysoce placené spolupráce nebo dokonce i lepší smlouvy.

Matthew „Mizkif“ Rinaudo je jedním z diváky velmi oblíbených tvůrců obsahu na platformě Twitch. Má více než 2,1 milionů sledujících a patří mezi nejlepších 0,1% streamerů na Twitchi.

Během svého živého vysílání dne 13. září se přímo spojil se spolumajitelem One True King (OTK) a rozhodl se odpovědět na otázky od svých fanoušků s tím, že pokud neodpoví, musí roztočit kolo trestů. 

Nedalo se čekat nic jiného než využití situace od fanoušků, kteří pokládali všemožné otázky na tělo. Padla také otázka na to, kolik vlastně vydělává z Twitche. Zatímco ostatní tvůrci by na tuto otázku zcela jistě odpovědět nechtěli, Mizkif chce být ke svým fanouškům naprosto otevřený a svůj výdělek za měsíc červenec ukázal. 

Výdělek Mizkifa za měsíc červenec
Výdělek Mizkifa za měsíc červenec
Foto: Twitch.tv

Mizkif vytáhl snímek obrazovky, aby se všichni diváci mohli podívat a odhalil tak, kolik si za měsíc červenec vydělal. Vydělal si neskutečných 106 755 dolarů, v přepočtu více než 2,5 milionu korun. K částce si přišel díky předplatnému, nitům a reklamě. Navíc podotkl, že za normální situace bývá částka daleko vyšší. Částka je prý takto „nízká“ kvůli tomu, že poslední dobou moc nestreamuje.

Podle statistik z Twitche lze vypozorovat, že Mizkif v červenci odstreamoval celkem 73 hodin.  Dá se tedy vypočítat, že za měsíc červenec vydělal zhruba 35 tisíc korun za hodinu. Je to však pouze výpočet částky, která neobsahuje žádné potenciální výdělky, které by mohl dostat od svých sponzorů, jde pouze o částku z Twitche.

To, že je průměr 73 odstreamovaných hodin za měsíc opravdu málo, dokazuje také fakt, že spousta českých streamerek má odstreamováno až o několik stovek hodin za měsíc více. Na ty nejúspěšnější se můžete podívat v našem každoměsíčním přehledu TOP 10.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Mizkif, streamer, Twitch