Přejít k hlavnímu obsahu

Ani domácí podpora nepomohla. SINNERS si zahrají pouze o třetí místo

18. 9. 2022 | 09:00 Counter-Strike 2 Reportáž
První den play-off Tipsport CS:GO Praha je u konce. Bitva mezi Bad News Eagles a SINNERS nabídla všechno, co by si neutrální fanoušek mohl vysnít. Bohužel pro fanoušky liberecké organizace měl kosovský celek v koncovce třetí mapy navrch a ve finále doplní Dynamo Eclot.
David „forsyy“ Bílý
David „forsyy“ Bílý
Zdroj: PLAYzone

Odplata za Major kvalifikaci začala na Vertigu, volbě SINNERS. Soupeři z Kosova ale vstoupili do zápasu lépe a první kola skoro neumírali. David „forsyy“ Bílý ještě svoji parádní akci do vítězného konce nedotáhl, ale v kole šestém se Jindřich „ZEDKO“ Chyba zaskvěl acem, navíc ve chvíli, kdy hříšníci neměli ani zdaleka plný nákup. Poctivá defenzíva Bad News Eagles ale fungovala i nadále. Celkově BNE uhráli 10 bodů za obranu.

SINNERS se nevzdali a dvěma koly po změně stran snížili náskok soupeře. Eagles však následně přidali stejnou porci bodů na své konto, na což hříšníci už dokázali kontrovat jen jedním dobře zahraným kolem. Další úspěšné útoky a správně zahrané koncovky dovedly Bad News Eagles k výhře soupeřovy mapy.

Mirage je doménou kosovských orlů, hříšníci ale za obranu začali úspěšným A retakem. Po druhém povinném bodu soupeř sice převzal iniciativu, ale houpačka se přelévala ze strany na stranu. Ekonomika SINNERS byla nezlomná, forsyy se navíc rozstřílel a řev fanoušků postupně ovládl Vodafone PLAYzone Arenu.

Hříšníci byli na soupeře připraveni a nenechali mu ani chvíli klidu. Ovládli i druhé pistolky a šli si pro srovnání série. Bad News Eagles začali kousat a urvali čtyři body v řadě, Deagly v podání SINNERS ale zaúřadovaly a sedm matchpointů bylo na světě. I přes bolesti byl proměněný hned ten druhý, šlo se na decider.

Rozhodnout se muselo na Infernu, Bad News Eagles začali za T stranu a jejich tempo bylo smrtelné. Vyhráli pistolky a SINNERS v mnoha případech nebyli připraveni na správné straně mapy. V šestém kole sice se slabším nákupem překvapili soupeře, orlové si však poměrně brzy zajistili výhru poloviny. Nakonec ale pouze 10:5, což hříšníkům dávalo do druhé poloviny určitou naději. Záblesky v jejich hře nechyběly.

Jeden takový předvedl po změně stran Patrik „Zero“ Žúdel, který potlačil agresivitu soupeře a i nadále táhl svůj tým ke srovnání stavu. To se také podařilo, ale Bad News Eagles se v klíčových momentech dařilo sbírat multikilly a drželi se v mírném vedení. Spousta kol byla vyrovnaná, ale poslední slovo měli BNE, kdy vyhráli čtyři rozhodující kola v řadě. Složení finále je kompletní, SINNERS čeká pouze zápas o bronz.

SINNERS vs. Bad News Eagles
SINNERS vs. Bad News Eagles
Foto: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.