Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální CoD hráč ukončil kariéru, neustál generační rozdíl

18. 9. 2022 | 07:35 Lifestyle
Nejúspěšnější profesionální hráč hry CoD Ian „Crimsix“ Porter po 16 letech aktivní hráčské kariéry končí. Rozhodl se pro to z důvodu velké generační propasti mezi ním a nově začínajícími profesionálními hráči.
Crimsix
Crimsix
Zdroj: Twitch.tv

Byla jen otázkou času, kdy profesionální Call of Duty hráč Ian „Crimsix“ Porter ukončí svoji aktivní kariéru. Dalo se čekat, že to přijde poté, co nepodepsal smlouvu s týmem CDL mířícím do dalších turnajů v Modern Warfare 2.  Přesně 16. září Crimsix potvrdil svůj odchod z týmu i celkově z profesionálního bojiště. Odchází s úžasnými 38 vítězstvími na hlavních turnajích včetně tří mistrovství světa. Ve stejný den ukončil svou kariéru i legendární hráč Fortnite za Team Liquid, Mitr0.

Crimsix byl nedílnou součástí Complexity a klíčovým hráčem v týmu OpTic Gaming. Jeho profesionální kariéra je sice u konce, ale do historie se zapsal jako nejlépe vydělávající profesionální hráč hry CoD, když v turnajích vydělal něco přes 1 milion dolarů.

Prozradil, že důvodem jeho odchodu je takzvaná „generační propast“ a dále jeho cesta bude směřovat spíše ke tvoření obsahu.

Crimsix a jeho cesta do CDL Champs
Crimsix a jeho cesta do CDL Champs
Foto: CoD League

Co se týče jeho poslední sezóny, zanechala na komunitu CoD trvalý dopad. Celou situaci s odchodem popsal a nahrál na svůj YouTube kanál.

Crimsix uvedl, že má už nějaký věk (29) a hrát s lidmi, kterým je 18 a 19 se mu nechce. Ukázalo se, že generační rozdíl je příliš velký na to, aby se dal zvládnout. Ačkoliv přiznal, že nabídku na angažmá dostal, odmítl ji. Upřímně sdělil také to, že všichni jeho přátelé už minimálně 5 let nehrají a on by se k nim rád přidal.

Hráči, kteří se řadí mezi první profesionály na scéně, pomalu ale jistě začínají být téměř o generaci starší než noví začínající profíci.  Jako příklad si můžeme vzít třeba zahraničního hráče Hearthstone, Adriana „Lifecoach“ Koye, kterému je momentálně 40 let a za sebou má dlouhodobou kariéru. Momentálně se však jeho život ubírá naprosto jiným směrem a stará se o svoji rodinu.

Ze známé domácí scény si můžeme připomenout také legendu CS:GO scény, Dev1ho. Na MČR během své kariéry předvedl zlatý hattrick a dvakrát byl zvolen nejlepším hráčem roku. Dev1 se Counter-Striku začal věnovat ve svých deseti letech, v dnešních třiatřiceti tak už vzpomíná na doby, kdy esport kariéru pověsil na hřebík. Dnes vlastní firmu s herním příslušenstvím Dev1s a na profesionální scénu se občas rád vrací alespoň jako komentátor.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: CoD, dev1, Lifecoach