Přejít k hlavnímu obsahu

OpTic Gaming vs. LOUD. Kdo bude korunován novým mistrem světa?

18. 9. 2022 | 13:05 VALORANT Reportáž
Vrchol sezóny je konečně tady. Poslední den VALORANTu, jako ho známe, dnes nadešel. Dva celky zakončí rok 2022 pozvednutím té nejcennější trofeje. K LOUD se díky vítězstvím nad DRX připojí OpTic Gaming a v nejsledovanějším zápasu historie se poperou o titul. Získá brazilská sestava svůj první titul, nebo se severoameričtí střelci opět pomstí a stanou se prvním týmem, který vlastní více trofejí?
OpTic Gaming se postaví proti LOUD
OpTic Gaming se postaví proti LOUD
Zdroj: VCT

Po porážce OpTic Gaming před branami grandfinále vycítila Korea svou šanci. První BO5 soutěže ale začala trošku jinak. Jak úvodní, tak druhou mapu, si „zelená zeď“ podmanila podstatně jasně. Ale jako přes kopírák padla třetí i čtvrtá mapa do rukou DRX. Korejská sestava srovnala skóre, začínalo se od začátku. Poslední mapa znamenala vše a byl jí Haven, osudné místo fénixů.

To už běžel zápas na více než jednom milionu obrazovek na světě. Stal se tak celkově pátým, který tuto hranici překonal. Zároveň byla rozhodující mapa také tou nejvyrovnanější. Teprve až když se týmy blížily k cílové čáře, to byli OpTic, kteří prokázali pevnější nervy. Není náhoda, že El Diablo, Jaccob „yay“ Whitaker byl opět zvolen hvězdou zápasu a připisuje si již pátý titul MVP na Champions 2022.

Odpočinku ale mít našlapaná americká sestava moc nebude. Nedělní program jim totiž naservíruje pomstu. LOUD naprosto demolují jednu hvězdu za druhou a do velkého finále jdou jako favorité. Už jednou jsme tu takový scénář ale měli, proto nelze předvídat, co se na istanbulské stage stane a kdo se nakonec trofeje a více než sedmi milionů korun ujme. Hřeb roku 2022 startuje v 16 hodin.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.