Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno! Xbox narozdíl od konkurence své konzole zdražovat nebude

18. 9. 2022 | 18:00 Lifestyle
Šéf společnosti Xbox v rohovoru pro CNBC prohlásil, že nemají v plánu zdražovat jejich konzole. Nebylo by to prý fér vůči zákazníkům a nynější situaci ve světě.
Xbox oproti konkurenci zdražovat nehodlá
Xbox oproti konkurenci zdražovat nehodlá
Zdroj: Twitter.com

Šéf společnosti Xbox, Phil Spencer, prohlásil, že ačkoliv rostou ceny energií a vše celkově zdražuje, v současné době firma nemá v úmyslu své konzole zdražovat. Nechtějí tím vytvořit nátlak na jejich zákazníky, jelikož si jich sami velice váží a myslí si, že zdražení konzolí v momentální situaci ve světě by spoustu z nich odradilo.

Následující měsíce nám přivedou mnoho nových a nabitých titulů pro Xbox včetně Skull & Bones, Goat Simulator 3, The Devil In Me, Marvel's Midnight Suns, The Callisto Protocol High On Life. Náklady na hry se neustále mění podle hodnoty nové generace konzolí, to znamená, že výběr v už tak vydatné sezóně pravděpodobně vytíží mysl spoustě zákazníkům.

V Twitter příspěvku níže byl v rozhovoru pro CNBC Phil Spencer dotázán, co si on sám myslí o zdražování cen u konkurence (myšleno PlayStation 5) a zda se Microsoft bude snažit napodobit jejich chování a zvýší také ceny vlastních výrobků.

Odpověď Phila Spencera byla jednoznačná. Xbox vždy vyhodnocuje, jaký budou mít jejich kroky vliv do budoucna. Samozřejmě nemohl prozradit konkrétní budoucí plány, vyzdvihl ale konzoli Serie S, která je nejlevnějším kouskem portfolia. Díky ní se k Xboxu přiklání velké množství zákazníků.

Z rozhovoru je však stoprocentně jasné, že konzole v současné době nehodlá Xbox zdražovat. Společnost bere ohled na momentální situaci ve světě a předpokládá, že lidé jsou ve větší krizi než kdy jindy, zdražovat by podle nich byla podpásovka. 

Štítky: Xbox