Přejít k hlavnímu obsahu

Epic Games zakazuje Cronus Zen, Max a další zařízení. Hráči jásají

18. 9. 2022 | 17:00 Fortnite Update hry
Původně byl Cronus Zen vyvinut, aby hráčům s ovladači umožnil připojit klávesnici a myš ke konzolím. Vzhledem k tomu, že mnoho herních konzolí toto nativně podporuje, se nejedná o velký problém. Zařízení však také umožňuje svým uživatelům spouštět skripty, mody a makra, což je nově v rozporu s pravidly.
Cronus Zen
Cronus Zen
Zdroj: výrobce Cronus Zen

Je důležité poznamenat, že systém matchmakingu Fortnite bere vstupní zařízení a herní systémy do výpočtu lobby. Například nadprůměrný hráč na konzoli bude umístěn ve stejném lobby jako podprůměrný PC hráč. Dělá se to proto, aby byla hra férová pro všechny, i když je téměř nemožné dosáhnout 100% férového dohazování.

Při používání Cronus Zen mohou hráči nejen používat makra a skripty, ale také podvádějí systém matchmakingu tím, že získávají slabší soupeře.

V nové sezóně Epic Games se konečně odhodlal a ke konci blogu uvedl: „Od této sezóny mohou hráči, kteří používají zařízení, jenž poskytují nebo mají poskytovat konkurenční výhodu, obdržet varování ve hře. Aby mohli hráči pokračovat ve hře, musí odebrat hardware a restartovat Fortnite.“
 

Epic také objasnil, že každý, kdo se pokusí obejít omezení, bude zabanován. Nejen to, ale bude se jednat rovnou o ban trvalý , takže hráči používáním zařízení Cronu riskují ztrátu všech svých účtů. „Pokusy obejít toto omezení budou mít za následek trvalý zákaz Fortnite. Mezi omezená zařízení patří mimo jiné Cronus Zen a Cronus Max.“

Seznam všech omezených zařízení je k vidění na oficiálním seznamu. Epic Games bude seznam pravidelně aktualizovat o nová zařízení.

Co dělá Cronus Zen výjimečným, je skutečnost, že dává hráčům neuvěřitelnou kontrolu nad hrou. Co vše Cronus Zen dokáže jsme popsali v nedávném článku. Někteří hráči, kteří toto zařízení používali, věří, že zařízení je nejblíže srovnatelné s  aimbotem.

Naštěstí počínaje kapitolou 3 sezónou 4 se již nebudeme muset potýkat s uživateli Cronus Zen. Každý, kdo zařízení používá, obdrží trvalý zákaz. Nový účet chaterům moc nepomůže vzhledem k tomu, že se jedná o banování IP adres.
 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.