Přejít k hlavnímu obsahu

Demon Hunter se Shamanem sesazují Mage. Odhalujeme decklisty posledního finále

21. 9. 2022 | 21:00 Hearthstone MČR
Dámy a pánové, je to tady. Čtvrtá turnajová série nám směřuje ke svému konci. Jaké balíčky si připravili hráči, které už zítra uvidíme bojovat o poslední dávku MČR bodů?
Přehled decklistů - 4. finále
Přehled decklistů - 4. finále
Zdroj: PLAYzone

Čtvrté finále se ve většine případů ponese ve znamení jistoty. Ani jednu class tentokráte neuvidíme ve všech lineupech. Velké oblibě se těší klasická trojice Priest, Druid, Rogue, kterou tentokráte doplní hned pětice Shamanů. Tři hráči poté rozhodli své štěstí zkusit s navrátilým Big Beast Hunterem a Relic Demon Hunterem, jehož obliba poslední dobou stále stoupá. Warlock poté zaujímá pozici  „chuťovky“, po které sáhli pouze dvě známé tváře Midseason turnaje. Koho ovšem hráči nepotěšili, jsou fanoušci Mage, ten po tvrdých nerfech zažil velký propad a uvidíme ho pouze v jediném zastoupení. Paladin s Warriorem si pak ani po posledním kole balančních změn své místo na finále nevysloužili a zůstávají tedy pouze v hráčských kolekcích.

Kartu Prince Renathal, rozšiřující počet karet v balíčku, tentokráte nalezneme přesně v polovině decků. Jde tedy vidět, že její obliba napříč finálovými turnaji mírně klesá. Za tímto poklesem pravděpodobně stojí současná meta, která se více zaměřuje na několik klíčových karet, pro které by snížení šance na jejich líznutí bylo velmi nežádoucí.

Kompletní souhrn finálových class
ClassPočetArchetypy
Priest75x Wig, 2x Quest
Druid65x Ramp, 1x Token
Rogue54x Thief, 1x Miracle 
Shaman55x Moist
Hunter33x Big Beast
DemonHunter33x Relic
Warlock22x Phylactery
Mage11x Spooky

Jak ale vypadají konkrétní decklisty? Za zmínku rozhodně stojí Token Druid od Vojtěcha „Crtk“ Dluhoše. Nejedná se totiž pouze o jediný balíček bez jakékoliv legendární karty, ale také o balíček s velmi vysokým highroll potenciálem. Na druhou stranu jeho soupeřům stačí, aby se obě kopie karty Composting schovaly až na samé dno a velmi rychle mu dojde šťáva. Přesto jde ale o jeden z unikátních balíčků s 3:0 potenciálem.

Podobnou lahůdku si pak pro diváky připravil i Jaromír“Jarla“ Vyskočil. Ten bude již tradičně své soupeře trápit za pomoci Miracle Rogue. Balíčku, který jako jeden z mála potřebuje ve svém tzv. pop-up kole podobně rychlé klikací schopnosti, jako běžně ukazují jen ti nejlepší hráči StarCraftu. Zároveň jde ale také o balíček, který může velmi rychle pohořet na špatném draw a jeho hru zakončí známá kombinace „prep+coin+concede“. Zda i to bude Járův případ, se přesvědčíme již ve čtvrtek 22. září.

Lineup plný zajímavostí si přichystal taky Václav „Couchees“ Kubíček. Kromě svého oblíbeného Quest Priesta nám ukáže i jediného Mage na turnaji, ale hlavně předvede své schopnosti u pilotování Phylactery Warlocka. Jestli nám chce některý z nováčků sezóny ukázat, že i on umí zahrát decky s vysokým skillcapem, tak je to právě tady Vašek.

Dávku nostalgie nám poté předvádí hráč s přezdívkou Párekk. V jeho lineupu nalezneme totiž jedinou starší variantu Thief Rogue. Ta se své hry snaží zakončit hlavně za pomoci minionů z lokace a velkou zbraní. Minulé finále tento deck několikrát doplatil na nekonečné mrazící mechaniky Mage, ty ale na tomto turnaji spíše neuvidíme. Určitě se v něm tedy skrývá velký potenciál.

 

Kompletní balíčky finalistů:

Nezapomeňte, že celé finále bude živě streamované našem Twitch kanále a to již zítra, ve čtvrtek od 18:00. Celým večerem vás provede známá komentátorská dvojice Ondřej „Skeri“ Škeřík a Matěj „Tecik“ Šturma. Tak doražte, sbírejte Huhýky a buďte součástí formování soupisky letošního Vodafone MČR Hearthstone!

Partneři Vodafone MČR Hearthstone
Partneři Vodafone MČR Hearthstone
: PLAYzone
Štítky: hearthstone, MČR
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.