Přejít k hlavnímu obsahu

Jak BNE ovládli Prahu: Detailní příprava a nachystané strategie u klávesnice

22. 9. 2022 | 20:50 Counter-Strike 2 MČR
Před Tipsport CS:GO Praha byli drtivou většinou komunity pasováni do role největšího favorita. A právem. Bad News Eagles přijeli do hlavního města České republiky jako 31. tým světového žebříčku a kromě zápasu s ENTERPRISE nepoznali přemožitele a konečně dosáhli na trofej pro vítěze. Důvodů k úspěchu balkánského celku je hned několik.
Bad News Eagles se pilně připravovali
Bad News Eagles se pilně připravovali
Zdroj: PLAYzone

Příprava a strategie

O podcenění soupeře se nedá vůbec diskutovat. Bad News Eagles hráli poctivě, na turnaj se plně soustředili. Turnaj Tipsport CS:GO Praha brali vážně, což potvrdila slova trenéra Klesti „stikle-“ Kola. „Dokud nezískáme trofej, Prahu si neužijeme.“

BNE využívali předzápasové přípravy naplno. Každý hráč měl u své herní stanice několik papírů s taktikami. Lídr zavelel strategii D, ostatní nalistovali a šlo se podle jasného plánu. Hlavní roli v rozhodování měli dva členové týmu - trenér a IGL.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Zúčastněte se největšího MČR v historii!

Motivace

BNE přijeli do Prahy jako organizace, která už má za sebou účast na Majoru. V posledních měsících patřila mezi širší světovou elitou. Nikdy však nepozvedla trofej pro vítěze.

To se na Tipsport CS:GO Praha změnilo. Pro Bad News Eagles šlo o historický turnaj. Hned tři borci již za sebou měli 25. narozeniny a řadí se tak spíš mezi ty zkušenější. Po letech snažení se mohli konečně v mezinárodní konkurencí radovat z triumfu.

Pět schopných hráčů, IGL jako tahoun

Jeden jako druhý. V zápasech Bad News Eagles se jen málokdy vidí, že by se jeden z hráčů utrhl a zbylá čtveřice se potácela daleko za ním. Individuálně byli „Orli“ ohromně silní, což potvrzují statistiky.

Mezi osmičkou nejlepších Tipsport CS:GO Praha byli hned čtyři šampioni. Na vrcholu skončil netradičně IGL Dionis „sinnopsyy“ Budeci s 1.26 HLTV Ratingem. Mezi 1.14 - 1.06 Rating se pak vměstnali juanflatroo, rigoN a gxx-.

Podpora i na místě

Fanouškovská základna Bad News Eagles je obří. Hráče sledují na sociálních sítích desetitisíce příznivců a v chatu je jejich podpora vždycky cítit. I v offline prostředí ve Vodafone PLAYzone Areně se ale vytvořil balkánský kotel.

Několik z fandů BNE, kteří celek podporovali přímo na místě, dlohodobě pobývá v České republice. Dvojice nadšenců dokonce na Tipsport CS:GO Praha přijela až z dalekého Kosova. I to ukazuje nesmírnou popularitu Bad News Eagles.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).