Přejít k hlavnímu obsahu

Mánie pokračuje. Zamíří slavný El Diablo do Evropy?

24. 9. 2022 | 09:50 VALORANT Spekulace
Seznam partnerských týmů pro VCT 2023 je pevně daný, ale sestavy rozhodně ne. Není jediný tým, který není otevřen náboru hvězd. Trh přetéká kvalitními hráči, kteří chtějí hrát nejvyšší ligu, ale míst je velmi omezené množství. Nejžádanějším hráčem je nepochybně „El Diablo“, jenž se se nebrání ani nabídkám ze starého kontinentu.
OpTic yay
OpTic yay
Zdroj: VCT

Třicet týmů je strop pro rok 2023. Rok další nabere výherce Tier 2 ligy a následující opět, dokud nejvyšší ligy nebude mít třikrát po čtrnácti týmech. Cesta z nižší ligy je ale delší, náročnější a hlavně dočasná. Spot si vítězný tým zaručí pouze na dva roky, pak musí začít opět od začátku. Proto je spot tak cenný.

Většina partnerských týmů sice již své sestavy má, ale každý chce být ještě lepší. Proto panuje na scéně šílenství. Koš s kvalitními hráči, kteří donedávna hráli v nejlepších týmech světa, překypuje a organizace z nich vybírají. Nejcennějším zbožím na trhu je rozhodně Jaccob „yay“ Whiteaker, nikoho tak často neuvidíte s oceněním MVP a na vršku statistik. Neuvěřitelná sezóna z něj udělal pravděpodobně nejlepšího hráče letošního roku a organizace se o něj perou. Zvažuje dokonce i přesun do Evropy.

Nejsmutněji dopadli pravděpodobně hráči XSET. Celou sestavu údajně měla naverbovat organizace G2 Esports, která měla na dosah svůj spot v americké lize. Po incidentu zakladatele Ocelota se však rada Riot Games rozhodla, že jejich místo připadne organizaci Leviatán. Sekvenci událostí samozřejmě odnesli hráči americké organizace, kteří mají nyní pravděpodobně nulovou šanci zůstat pohromadě.

Návrh sestav má být připraven nejpozději do 15. října, ale období přestupů skončí až s prvním únorovým dnem příštího roku. Každý tým musí být navíc sestaven z minimálně šesti hráčů a jednoho trenéra. Taková jsou pravidla a každý tým je musí splnit. Novinkou je ale také věkové omezení. Do začátku splitu 26. března musí každý hráč dosáhnout 18 let. To je problém například pro sedmnáctiletou tureckou hvězdu Emira Ali „Alfajer“ Bedera, který oslaví osmnáctiny až v červnu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.