Přejít k hlavnímu obsahu

Šampioni z Bratislavy reagují na krizi. Přijde STYKO o angažmá?

26. 9. 2022 | 18:30 Counter-Strike 2 Spekulace
Loď se potápí. Projekt 2022 norské organizaci Apeks vůbec nevychází a podruhé v sezóně zřejmě přijde řez kádrem, nebo naprostý konec. Na začátku roku se rychle dostali do TOP 30, ovládli Tipsport CS:GO Bratislava, ale další pozitiva se u Apeks bohužel hledají těžko.
Tým Apeks na Tipsport CS:GO Bratislava
Tým Apeks na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Fanoušci si na začátku roku od příchodu hráčů kalibru Joakima „jkaem“ Myrbostada a Martina „STYKO“ Styka slibovali mnohé. Namlsání přišlo hned na prvním turnaji, když Apeks dokráčeli do finále Pinnacle Winter Series #1. Po neúspěšné kvalifikaci na EU RMR byli jedinou výhrou od BLAST Premier Spring Showdown, což následovala krasojízda na Tipsport CS:GO Bratislava. Od té doby je to ale „velké špatné“.

Na sérii neúspěšných výsledků se vedení rozhodlo v létě zareagovat akvizicí dvojice nových hráčů, změny in-game leadera i trenéra. Do týmu přišel slavný Francouz Richard „shox“ Papillon, ani s ním se ale situace nezlepšila. Zlepšit si sebevědomí chtěli Apeks na americkém turnaji Fragadelphia 17, tam ale vyhořeli s BIG Academy a půst pokračoval. Hřebíčkem do rakve byly porážky od ENTERPRISE a eSuby v CCT.

Norská organizace se tři hodiny před svým zápasem odhlásila z play-off ESEA Advanced a všech dalších následujících turnajů. Ze samotné komunikace je důvod zcela jasný, výsledky mají k ideálním daleko a je čas si sednout, vyhodnotit si stav a rozmyslet se, co bude dál. Je zcela zřejmé, že minimálně nějaká změna v sestavě přijde, nikdo by se nedivil, kdyby razantní. Vyloučit se bohužel ale nedá kompletní rozpad.

STYKO si poprvé v kariéře vyzkoušel vést celý tým jako lídr, v této pozici se však nenašel. Už jsou to dlouhé čtyři roky, kdy se naposledy představil na Majoru a podobné úspěchy jsou bohužel v nedohlednu. Od odchodu z MOUZ se 26letý slovenský hráč hledá a bude zajímavé sledovat další kroky jeho kariéry.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.