Přejít k hlavnímu obsahu

Největší evropská soutěž jde do finále. Dočkáme se i českých zástupců?

30. 9. 2022 | 13:15 PUBG: Battlegrounds Preview
Poslední velký evropský turnaj je před námi, poté už světovou scénu čeká jen mistroství světa v Dubaji. Zatímco v regionech APAC a Amerika máme účastníky jisté, v Evropě a Asii nás čekají dva týdny v rámci sedmé edice PCS. Vedle korunovace nového krále regionu se zároveň rozhodne, kdo se podívá na vrchol celé sezóny. Mají domácí zástupci šanci postoupit?
PCS 7
PCS 7
Zdroj: PUBG Corporation

V minulém preview jsme si představili účastníky TOP 32 fáze, odkud do finále mohla postoupit pouze rovná polovina. Už tady bohužel byli ze hry venku SKADE (Nowikk, PiXeL1K), jenž nedokázali projít skrze zrádnou kvalifikaci a zavřeli si tím v dobře rozehrané sezóně dveře na PUBG Global Championship 2022.

Cesta do finále pokračovala skupinami, kde se tuzemským zástupcům příliš nedařilo a na přímý postup nestačili. Další šanci měli v eliminační části, kde se dařilo českému týmu SHEESH (jANYY, FreeKill, Grendys, Dedrix). Šest bodů mu ale scházelo a mezi evropskou smetánku se nedostal. Spolu s Expendables (Double, gargi, rusye a E1dam) a hráči Room For Improvement (Bibin, marb0) ale měli ještě poslední příležitost.

Kvalifikaci mezi 16 nejlepších týmů Evropy uzavřela Last Chance Stage. Hrálo se pouze o dva sloty, síto tak bylo neúprosné. Většině týmů zde nesedla překvapivě agresivní hra tureckých celků, finále PCS 7 se tak bohužel obejde bez domácích hráčů. Vedle Expendables, Room For Improvent, SHEESH neuspěli ani Entropiq, českou organizaci to však mrzet nemusí, protože díky PGC bodům jí mistroství světa neuteče.

Grandfinále nejlepších z nejlepších o prize pool 6,3 milionů korun bude rozděleno do dvou týdnů. První z nich se hraje o víkendu 30. září až 2. října, druhý se o týden později. V šesti hracích dnech uvidíme celkem 30 zápasů, které určí nového krále Evropy a uzavřou seznam postupujících na letošní šampionát.

Největší zastoupení mezi finalisty tvoří týmy z regionu CIS, vysoký počet dokázal postoupit i z Turecka. Pozorní fanoušci si mohou všimnout účasti tří hráčů, které vídáme na českých turnajích. Za AustrianForce střílí šampion Grunex Masters SILERZZ, PolishPower reprezentují KnorkiS a K4pii. Celou událost můžete sledovat na oficiálním kanále, nebo s komentátorem snooperinem v rámci českého přenosu.

Seznam účastníků ve finále PCS 7:
 Evropa OVERPEEKERS CIS Northern Lights CIS winordie Evropa Fellas
 Rusko Natus Vincere Finsko ENCE Evropa FaZe Clan Polsko PolishPower
 Evropa Austrian Force Rusko Question Mark Turecko HOWL Esports CIS Exalt
 Německo Acend Evropa The Woo Turecko FUT Esports Turecko STARDUST
Vodafone MČR PUBG
Vodafone MČR PUBG
: PLAYzone
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!