Přejít k hlavnímu obsahu

Oskar má smůlu. TITANS se vzdávají a většinu týmu nabízí k prodeji

6. 10. 2022 | 18:38 Counter-Strike 2 Přestup
Takovou bombu z čistého nebe dnes nikdo opravdu nečekal. Švýcarský projekt TITANS teprve dva měsíce po dlouho očekávaném představení CS:GO týmu nabízí hráče a trenéra k prodeji. Po sérii neúspěchů zřejmě nové organizaci došla trpělivost a Tomáše „oskar“ Šťastného možná zase nějakou dobu na turnajích neuvidíme. Budoucnost hráčů je více než nejistá.
Tomáš „oskar“ Šťastný
Tomáš „oskar“ Šťastný
Zdroj: TITANS

Jak se dlouho čekalo na to, kdo za tajemným projektem CS:GO týmu, v němž od vzniku vydržel pouze Miikka „suNny“ Kemppi, vlastně stojí, tak jeho existence nabrala hodně rychlý spád. 1. srpna byla oficiálně odhalena švýcarská organizace zvaná TITANS, jen o dva měsíce později se ale vedení rozhodlo tři hráče i s trenérem umístit na přestupový trh. Ještě v polovině září přitom na sociálních sítích vtipkovala, že je na čase se kvůli BLAST.tv Majoru učit francouzsky. Něco takového už současná sestava potřebovat nebude.

V českých luzích a hájích byli TITANS ostře sledovaní díky přítomnosti české legendy oskara. Ten do tehdejší sestavy GORILLAZ či Tokyo Revengers zamířil ze SINNERS, odkud byl vykoupen. Bylo tak zřejmé, že je to s jeho novým angažmá vážné a opět bychom jej mohli vidět zářit na mezinárodním poli. Opak byl ale skutečností, titánům se absolutně nedařilo. Po neúspěšné kvalifikaci na EU RMR přišel další hřebíček do rakve, když jako zahraniční hvězdy nepostoupili ani do offline části českého turnaje Tipsport CS:GO Praha. Čeští fanoušci se těšili na oskara v akci, TITANS měli před sebou velkou příležitost, přišlo však selhání.

Když byl švýcarský celek s šesticí zajímavých jmen oznámen, nacházel se na 90. pozici HLTV žebříčku. Výše už to ale nedotáhl. V kompletním složení se titáni naposledy představili v uzavřené kvalifikaci na CCT Central Europe Series 2, kde uspěli. Ve stejné fázi okruhu, jen pro severní Evropu, sice poté uspěli, ale už bez dvou dánských hráčů. Právě mimo Mathiase „MSL“ Lauridsena a Magnuse „Nodios“ Olsena nyní zbytek sestavy organizace nabídla k prodeji jako celek. Není známo, jestli Dánové zůstanou a budou skládat nový tým, vyjádření na Twitteru je strohé. Nezbývá než věřit, že tohle nebude tichý konec oskarovy kariéry.

Bývalá sestava TITANS:

 Finsko Miikka „suNny“ Kemppi
 Estonsko Anton „supra“ Tšernobai
 Česká republika Tomáš „oskar“ Šťastný
 Dánsko Mathias „MSL“ Lauridsen
 Dánsko Magnus „Nodios“ Olsen

 Ukrajina Sergey „lmbt“ Bezhanov – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.