Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Tým slavného španělského fotbalisty v LEC. Jaká je budoucnost Rogue?

7. 10. 2022 | 13:23 League of Legends Přestup
Jméno organizace Rogue v roce 2023 v LEC nebude. Vítězný tým letního splitu letošní sezony se od začátku příštího roku spojí se španělskou organizací KOI, jejímiž zakladateli jsou Ibai Llanos, muž za čtvrtým největším Twitch kanálem světa, a fotbalový mistr světa z roku 2012 Gerard Piqué. Sestava celku zůstává neměnná, světový šampionát bude posledním turnajem Larssena a spol. v barvách Rogue.
Sestava KOI
Sestava KOI
Zdroj: twitter.com/@IbaiLlanos

V prosinci 2021 založení, o rok později oznámení o vstupu do nejvyšší evropské ligy. Jen málokterá organizace ve světě esportu se může pyšnit takovým postupem. KOI se to ale díky spojení s Rogue podařilo. Do LEC přináší obří fanouškovskou základnu, známé tváře na nejvyšších pozicích a pořádný balík peněz.

Hlavním ambasadorem nově spojených týmů totiž bude Ibai Llanos. 26letý Španěl má na svém Twitch kanále 11,6 milionu fanoušků a drží rekord 3 356 074 souběžně sledujících diváků z června letošního roku. Patří mezi nejznámější španělské internetové osobnosti a i díky němu se KOI pyšní obří fanouškovskou základnou.

„Ibai Llanos bude jako hlavní ambasador partnerství v rámci KOI i Rogue, včetně soutěžních týmů KOI v očekávané profesionální lize Valorant a LVP SuperLize, stejně jako týmů Rogue v Call of Duty, Rocket League, Rainbow Six a jejich mistrovské soupisky League of Legends - jedničky LEC, která vstoupí do soutěže Worlds,“ stojí v oficiálním oznámení.

„Nemohu být více hrdý na KOI a na to, čeho se nám podařilo dosáhnout za tak krátkou dobu,“ poznamenal spolumajitel KOI. „Toto partnerství se společností Rogue jen urychluje náš růst a rozšiřuje naše možnosti poskytovat fanouškům co nejpoutavější a nejzajímavější zážitky. ¡Vamos!“

Co se týče současné sestavy Rogue, ta o své místo v LEC nepřijde. Pokud žádný z borců nepřestoupí, zůstane mistrovský mančaft pohromadě pod hlavičkou KOI.

Rogue započnou v sobotu pouť světovým šampionátem. Jako šampioni LEC patří mezi nejžhavější západní želízka v ohni a postup do top 8 je reálným cílem.

Předpokládaná sestava KOI v LEC 2023:

 Rumunsko Andrei „Odoamne“ Pascu
 Jižní Korea Kim „Malrang“ Geun-seong
 Švédsko Emil „Larssen“ Larsson
 Řecko Markos „Comp“ Stamkopoulos
 Polsko Adrian „Trymbi“ Trybus

Zdroj: rogue.gg
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).