Přejít k hlavnímu obsahu

Čekání je u konce. ENTERPRISE ovládli Sazka eLEAGUE, eSuba stříbrná

9. 10. 2022 | 14:47 Counter-Strike 2 Reportáž
Dva a půl roku vládli SINNERS Sazka eLEAGUE. Pětkrát v řadě pozvedli trofej pro vítěze, nikdo je nedokázal zastavit. Až v pátek 7. října se to podařilo eSubě. Ta tak postoupila do finále SEL proti ENTERPRISE. V něm byla úspěšnější mezinárodní sestava, jež vyhrála 2:1 a po roce znovu ovládla domácí turnaj.
ENTERPRISE ovládli Sazka eLEAGUE
ENTERPRISE ovládli Sazka eLEAGUE
Zdroj: PLAYzone

Jen málokdo čekal, že se v sobotu odpoledne o titul Sazka eLEAGUE utkají ENTERPRISE a eSuba. Především postup eSuby přes dlouhodobé vládce Sazka eLEAGUE SINNERS byl obřím překvapením. EP byli i tak mírným favoritem a po třech stříbrech doufali, že se konečně dočkají vysněného triumfu.

Začátek série napovídal tomu, že by se ENTERPRISE opravdu mohli posadit na trůn. Nuke byl pickem „modré krve“, která se ale na teroristické straně jen těžko dostávala do tempa a stačila na pouhá čtyři kola. Za CT pak nedokázala dotáhnout náskok soupeře (10:16) a ENTERPRISE šli do vedení 1:0.

Následovalo Inferno a karta se obrátila. Esuba bránila, do druhé půle šla za výhodného stavu 11:4. Ve formě pokračovala i za teroristy (16:8) a rozhodnout o vítězi historicky šestého splitu Sazka eLEAGUE musel Overpass. Tam se perfektním výkonem blýskla dvojice Erik „The eLiVe“ Sith a Dominik „blogg1s“ Janita (oba 23 killů). Zatímco k slovenskému střelci se přidali všichni čtyři spoluhráči, tempu ostravského snipera stačil jen Lukáš „Levi“ Bouřa.

ENTERPRISE měli zápas celou dobu pod kontrolou a po vítězství 16:11 na Overpassu mohli slavit premiérový titul Sazka eLEAGUE. Jako bonus do kapsy berou finanční odměnu ve výši 500 tisíc korun.

MČR bude hodně jiný, slibuje ZEDKO

SINNERS se páteční semifinále proti eSubě hrubě nevydařilo. Hra jim nesedla, zatímco hráči na druhé straně serveru odehráli jeden z nejlepších zápasů letošního roku. Poprvé liberecká organizace nepozvedla pohár pro vítěze Sazka eLEAGUE a skončila až třetí. To už se podle slov Jindřicha „ZEDKO“ Chyby na Tipsport MČR CS:GO opakovat nebude.

„Nemusíme se bavit o tom, že jsme zahráli snad nejhorší semifinále za poslední měsíce. Jen můžu říct, že MČR bude hodně jiný od nás,“ má jasno zkušený borec. „Slibuji, znovu na nás budete hrdí,“ dodal ZEDKO. Pokud chceš vidět cestu SINNERS na MČR na vlastní oči, tak si pořiď lístky na mcr.gg!

Finální tabulka Sazka eLEAGUE
1. Evropa ENTERPRISE
2. Česká republika eSuba
3. Česká republika SINNERS
4. Česká republika Entropiq Prague
5. - 6. Česká republika Dynamo Eclot
5. - 6. Česká republika Cryptova
7. Slovensko Inside Games
8. Slovensko Dark Tigers
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).