Přejít k hlavnímu obsahu

Streamerovi shořel dům v přímém přenosu. Další tvůrce přispěchal s charitativním streamem

11. 10. 2022 | 10:06 Twitch
Nejen ve videoherním a streamerském světě se najdou dobré skutky! Tvůrce Charles „MoistCr1TiKaL“ White uspořádal charitativní stream, jehož výdělek poputuje na pomoc kolegovi jménem Lance „GimpyGod“ Carr, kterému před rokem v přímém přenosu shořel dům.
MoistCr1TiKaL pořádá charitativní stream pro streamera, jemuž v přímém vysílání shořel dům
MoistCr1TiKaL pořádá charitativní stream pro streamera, jemuž v přímém vysílání shořel dům
Zdroj: MoistCr1TiKaL

GimpyGod je kvadruplegický streamer s vzácnou formou svalové dystrofie, to mu však nebrání v tom, aby dělal to, co má rád a co ho baví. Bohužel navzdory jeho těžké diagnóze se musí potýkat také s tím, že mu loni během streamování Diabla II začal hořet dům. Streamerovi, rodině i jejich mazlíčkům se podařilo před ohněm uniknout, zároveň však přišli o všechno, neboť dům shořel na popel, společně s veškerým speciálně upraveným příslušenstvím, které streamerovi ulehčovalo život. Kromě toho byla také zničena dodávka, kterou pojišťovna odmítá uhradit. 

„Chcete mi říct, že kdyby ta dodávka byla o tři stopy dál, dotýkající se garážových vrat, bylo by to v pohodě a pojišťovna by pomohla? To je hrozný,“ okomentoval MoistCr1TiKaL. Nehoda se stala již před rokem a rodina se pomalu staví na nohy. Většinu času nacházeli přístřeší v hotelech nebo nemocnicích. GimpyGod se během této doby potýkal ještě se zdravotními problémy, pro celou rodinu to byly velice těžké časy. Po roce se chystají vrátit zpět do svého domova, ale nemají finanční prostředky na žádné vybavení. 

A zde nastupuje na scénu MoistCr1TiKaL a jeho charitativní stream, jehož cílem bylo získat prostředky na vybavení pro zlepšení kvality života handicapovaného streamera. Již po třech hodinách diváci přispěli téměř půl milionu korun, charitativní přenos trval nakonec něco přes 8 hodin a obecenstvo si mohlo užívat streamera a jeho kamarády, jak blbnou s VR hrami. Ve finále se vybral téměř milion korun. Částka nepochybně handicapovanému GimpyGodovi výrazně pomůže. Ve videu níže MoistCr1TiKaL představuje Lanceův příběh a přibližuje své plány ohledně charitativního streamu. 

Charitativní streamy nejsou žádná novinka, mnohé se pořádají pravidelně či u různých příležitostí a vždy je skvělé vidět, jak se komunita dokáže semknout, pokud jde o podporu dobrého účelu. Na jednom takovém se podílel i PLAYzone, a to na charitativním streamu #ProJachyma, jehož cílem bylo pomoct chlapci s aspergerovým syndromem a jeho rodině poté, co, podobně jako GimpyGod, přišli kvůli požáru o domov.