Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská smůla i smrtící řežba. To vše slibují skupiny letošního Vodafone MČR

10. 10. 2022 | 16:30 Hearthstone MČR
Grand finále Vodafone MČR sezóny se nám neúprosně blíží. Úvodní skupiny byly za dohledu Skeriho dozoru a notáře rozlosovány již ke konci minulého týdne. Pojďme si je tedy představit malinko podrobněji.
Putovní pohár pro vítěze
Putovní pohár pro vítěze
Zdroj: PLAYzone

Skupina A

  • Dominik „Eichii“ Eichenberger
  • Milan „m1lan“ Šnajdr
  • Matyáš „Matty“ Kalužný
  • Michal „Misaks“ Syrovátko

Na první pohled jde o skupinku ostřílených borců. Nejen, že v ní najdeme Mattyho, který se jako jeden z mála může pochlubit titulem mistra České republiky, ale i jeho týmového kolegu m1lana. Ten se nám na samotném MČR představí už potřetí v řadě. Doplní je pak nejúspěšnější hráč první poloviny sezóny a zároveň první kvalifikovaný, Eichii, spolu s neméně zkušeným Misaksem, jenž sobě i nám všem bude určitě chtít ukázat, že tato skupina není nad jeho síly.

 

Skupina B

  • Jaromír „Jarla“ Vyskočil
  • Michal „Jožo“ Jozefek
  • Lukáš „Rjú“ Vícen
  • Jakub „Pardub“ Pardubský

Ve druhé skupině los rozhodně nepřál našim východím bratřím. Potkají se zde totiž dva ze tří slovenských zástupců na turnaji - Jožo a Rjú. První jmenovaný má ovšem dost kvalitně našlápnuto. Nejen, že hladce postoupil přes Last Call, ale zároveň se mu na posledním mezinárodním Masters Tour turnaji se skóre 6-2 povedl nejlepší lokální výsledek. Navíc jej pak ve skupině doplní jeho známý rival Pardub a samozřejmě papírově nejsilnější hráč celého turnaje Jarla, pro kterého bude MČR  rozcvičkou před nadcházejícím světovým šampionátem v prosinci.

Sponzoři Vodafone MČR 2022
Sponzoři Vodafone MČR 2022
: PLAYzone

Skupina C

Tuto skupinu můžeme považovat za velmi vyrovnanou. Celá čtveřice má za sebou velmi pěknou sezónu a zároveň se již všichni dohromady potkali na turnaji Midseason. Z toho nejlépe vyšel několikanásobný účastník mistrovství Benko. Na zoubek se mu v první řadě podívá Jammex, který při svém posledním pokusu na MČR skončil těsně před branami finále. Oba dva ale budou muset ustát i tlak čerstvých MČR nováčků Crtka a Barona Fouska. Ti budou rozhodně chtít ukázat, co v nich je.

 

Skupina D

Poslední skupina rovněž nabídne hráče, pro kterého bude účast na MČR letos úplnou novinkou. Nejde o nikoho jiného, než oblíbence komentátorů a stoupající hvězdu Coucheese. Jeho debut se z pozice zkušeného matadora pokusí překazit Norwis, který si po velmi úspěšné sezóně jistě věří na příčku nejvyšší. Celou skupinu pak uzavře dvojice týmových spoluhráčů Kaprdavidek. Oba již s dobrými výsledky na naší scéně vídáme delší dobu, ale na svůj první úspěch v rámci MČR stále čekají.

Štítky: hearthstone, MČR
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.