Přejít k hlavnímu obsahu

Je dobojováno! Úřadující mistr ČR se podívá na světový šampionát

11. 10. 2022 | 12:05 PUBG: Battlegrounds Turnaj
PCS 7 má za sebou všech 30 her, čímž pro většinu týmů končí sezóna. Před námi je totiž poslední vrchol, kterým je světový šampionát PGC 2022. Jak evropská část dopadla a kdo všechno může slavit postup na nejdůležitější turnaj celé letošní sezóny?
PCS 7
PCS 7
Zdroj: PUBG Corporation

V minulém týdnu jsme vás informovali o průběžných výsledcích po polovině PCS 7. Patnáct her však stále zbývalo, nikdo neměl nic jistého. Prvnímu týdnu dominoval celek PolishPower, za nějž střílí úřadující mistr ČR Michal „KnorkiS“ Bławat a hráč Cryptovy Kacper „K4pii“ Ferdynus, avšak průběžné vedení v druhém týdnu neudržel. Ve druhém týdnu se sice umístili až na 7. místě, ale i to jim stačilo na celkový bronz.

Finále bylo velice těsné, 2. a 5. místo dělí pouhých 9 bodů. Vyrovnanost pořadí díky poslední vydařené hře znamenala posun Northern Lights na stříbrnou pozici. Squad okolo BatulinSe chyběl v sedmi sezónách PCS pouze jedinkrát na stupních vítězů, což je na hru jako PUBG neuvěřitelná bilance. Uvidíme, jak se jim povede na PGC, kde vloni skončili třetí. Část týmu pochází z Ruska, tak snad budou moci do Dubaje odcestovat.

Kdo stanul na nejvyšším stupínku? Šampiony jsou hráči Question Mark, jenž po druhém místě v prvním víkendu dokázali ten druhý vyhrát. Rusko-kazachstánský celek zvítězil o 53 bodů, což je mezi evropskou smetánkou úctyhodný výkon. Kvarteto z východu načasovalo svoji formu dokonale, a všechny překvapilo. Do PCS 7 mělo na svém kontě pouze 50 PGC bodů, díky vítězství však míří na světový šampionát.

Konečné výsledky PCS 7
Konečné výsledky PCS 7
Zdroj: twire.gg

Vedle týmu Question Mark nebude na letošním mistrovství světa chybět ani Entropiq, který opanoval PCS 6. Za výkony v průběhu roku je doplní Northern Lights (nyní už Twisted Minds), FaZe Clan, Natus Vincere , OVERPEEKERS (ex-Team Liquid), BBL Esports a také PolishPower s KnorkiSem a K4piim. Celou tabulku PGC bodů naleznete na tomto odkaze. Šampionát se uskuteční od 1. do 20. listopadu, o celkové výši prize poolu rozhodnou prodeje in-game předmětů. Překoná PGC 2002 rekordních 180 milionů korun z PGI.S 2021?

Postupující na PGC 2022 z evropského regionu:
TýmSestava
 Rusko Question MarkADOUZ1E, HoBBitEz, f1lfirst, DaNte
 CIS Northern Lights TeamPerfect1ks, spyrro, Lu, BatulinS
 Evropa EntropiqIvas10, Lukarux, Qbe, Naylup
 Evropa FaZe ClanGustav, Fexx, Aitzy, D1gg3r1
 Polsko PolishPowerMarcelek, Krunio, KnorkiS, K4pii
 Rusko Natus VincereMellman, ubah, Xmpl, alya
 Evropa OVERPEEKERSjeemzz, mxey, vard, clib
 Turecko BBL EsportsCodeMarco, Smashbae, Quetpa, Thenderlost
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!