Přejít k hlavnímu obsahu

Patch jen dva dny před MČR! Jaké změny Blizzard hráčům namíchal?

13. 10. 2022 | 21:00 Hearthstone Update hry
Jen dva dny před grandfinále Vodafone MČR ve hře Hearthstone se Blizzard rozhodl přinést nový patch 24.4.3. Naštěstí se dle vyjádření samotných vývojářů nejedná o extra razantní změny, jelikož se jim celkový obrázek současné mety líbí a spíše se tímto snaží srazit win rate několika karet vystupujících z řady.
Patch jen dva dny před MČR! Jaké změny Blizzard hráčům namíchal?
Patch jen dva dny před MČR! Jaké změny Blizzard hráčům namíchal?
Zdroj: Blizzard Entertainment
Theotar, the Mad Duke
Theotar, the Mad Duke
: Blizzard Entertainment
  • Old: Costs 4
  • New: Costs 5

Jde vidět, že se celosvětová inflace nevyhla ani Hearthstonu. U Theotara si hráči od dnešního večera připlatí jednu manu navíc. Tato změna ovšem není žádným velkým překvapením, podobnou možnost totiž Blizzard naznačoval již v minulém patchi. Rozhodně se jedná o kartu, která celou metu jistým způsobem definovala a byla noční můrou všech hráčů s oblibou v lategame balíčcích. O svůj silný efekt karta nepřijde, ale je možné, že ji zahranou, obzvláště na tempo, uvidíme méně. Zároveň vývojáři uvádí, že v případě její neutuchající obliby jsou stále otevřeni dalším úpravám.

Harpoon Gun
Harpoon Gun
: Blizzard Entertainment
  • Old: After your hero attacks, Dredge. If it’s a Beast, reduce its cost by (3).
  • New: After your hero attacks, Dredge. It it’s a Beast, reduce its cost by (2).

Hunter byl v posledních týdnech tou nejpopulárnější a zároveň i nejsilnější classou. Není tedy divu, že mu vývojáři touto změnou ubírají trochu toho tempa. Opět se nejedná o změnu, která by měla kartu úplně „zaříznout“, ale rozhodně se její síla sníží.

Stag Spirit Wildseed
Stag Spirit Wildseed
: Blizzard entertainment
Bear Spirit Wildseed
Bear Spirit Wildseed
: Blizzard entertainment

Stag Spirit Wildseed

  • Old: 5 Attack, 4 Health
  • New: 4 Attack, 3 Health

Bear Spirit Wildseed

  • Old: 2 Attack, 5 Health
  • New: 2 Attack, 4 Health

Nakonec si pro nás Blizzard připravil nerf dvou tzv. tokenů, které ve hře nefigurují jako samostatné karty, ale lze je s jejich pomocí vyvolat. I v tomto případě se jedná o změnu, která nemá  v plánu Big Beast Huntera z mety odstranit, ale spíše dostat jeho power level na úroveň všech ostatních.

Klasicky bude po dobu dvou týdnů možné obě změněné karty i karty pracující s Wildseed tokeny (Spirit Poacher, Stag Charge, Wild Spirits a Ara’lon) rozdrtit na prach za jejich plnou cenou.

Otázkou teď zůstává, jak se se změnami poperou naši hráči, kteří budou už za dva dny bojovat na tom největším česko-slovenském Hearthstone eventu roku - Vodafone MČR 2022! Času na testování není  mnoho, spolehnout se bude třeba hlavně na vlastní instinkt. Nezapomeň, že jejich víkendové klání můžeš sledovat i ty! A to jak živě přímo z Vodafone PLAYzone arény, tak online na našem Twitch kanále. Kompletní harmonogram celého Vodafone MČR pak nalezneš v našem předchozím článku.

 

    Sponzoři Vodafone MČR
    Sponzoři Vodafone MČR
    : PLAYzone
    Štítky: hearthstone, patch, MČR
    Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.