Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq na přestupové listině. Ruský CS:GO tým nedosáhl cílů

14. 10. 2022 | 09:26 Counter-Strike 2 Přestup
Necelý rok a půl trvalo působení ruského CS:GO celku v barvách české organizace Entropiq. Cesta začala v květnu roku 2021, na přelomu loňského a letošního roku se EIQ pohybovali na hranici první a druhé světové desítky. Od března ale začal postupný propad až na 38. místo a organizace se rozhodla umístit své hráče na přestupovou listinu.
Ruská sestava Entropiq
Ruská sestava Entropiq
Zdroj: Entropiq

Akvizice ruské sestavy byla velkou věcí. Do té doby hlavní sekce v čele s Michalem „leckr“ Kadlíčkem byla odsunuta na druhou kolej a tento krok směrem do světa byl domácími fanoušky kritizován. Entropiq ale míří ven a příchod ex-Winstrike týmu byl jasnou ukázkou, kam směřují ambice české organizace.

Pouhý týden po tehdejším přestupu se ruská sestava v čele s Dmitrym „hooch“ Bogdanovem vyškrábala na 14. místo světového žebříčku, nejedno střetnutí s libereckými SINNERS mělo velké grády. Vrcholem snažení bylo vyšvihnutí na 9. příčku rankingu a postup na slavný Major – jako první česká organizace vůbec.

Letošní rok byl ale ve znamení sešupu, série nevalných výsledků znamenala první zásah do sestavy po více než roce. Ani s Nikolayem „mir“ Bityukovem, který nahradil Viktora „Lack1“ Boldyreva se ale věci nezlepšily. Posazení na lavičku dřívější největší hvězdy Alekseye „El1an“ Guseva a druhý neúspěch v RMR kvalifikaci byly posledními hřebíčky. Pád na 38. místo HLTV žebříčku už organizace nesnesla.

Naši hráči nemohli kvůli vízovým problémům vycestovat na IEM do Dallasu, kam se v tvrdé konkurenci probojovali. To mělo za následek i absenci na IEM Cologne. Naštěstí se obdobná situace s vízy neopakovala na ESL Challengeru v Melbourne, kde jsme skončili na děleném třetím místě, nicméně společné cíle se nám v letošním roce z různých důvodů nedařilo naplňovat. Zejména nás mrzí neúspěšné kvalifikace na dva poslední Majory. Zároveň bylo od začátku války nemožné plnit obchodní cíle spojené s naší CIS sestavou. Z výše uvedených důvodu jsme se rozhodli k umístění týmu na přestupní listinu. Jsme připraveni jednat o transferu jednotlivých hráčů i celé sestavy,
uvádí CEO Entropiqu Daniel Kloud.

Dokud se někdo s Entropiq nedohodne, bude ruská pětice nadále český celek reprezentovat. Je však otázkou, jak moc velký zájem o hráče z východu bude, vzhledem ke světové situaci. Další kroky organizace ale zřejmé nejsou. Dá se však předpokládat, že už si vedení vyhlíží nástupce, jenž navrátí jméno Entropiq do nejvyšších sfér. Nejvíce se nabízí Bad News Eagles, kteří dokonce v září navštívili týmové prostory.

CS:GO je vysoce kompetitivní hra a Entropiq je velmi ambiciózní klub, který se chce pravidelně porovnávat s elitou a účastnit se těch největších turnajů. Věřím, že společně
najdeme řešení, které bude vyhovovat oběma stranám, a že Entropiq bude opět bojovat o trofeje jak doma, tak v zahraničí,
dodává CGO Entropiqu Pavel Klaban.

Sestava Entropiq na přestupové listině:

 Rusko Nikolay „mir“ Bityukov
 Rusko Aleksei „NickelBack“ Trofimov
 Rusko Igor „Forester“ Bezotecheskiy
 Rusko Vladislav „Krad“ Kravchenko
 Izrael Guy „anarkez“ Trachtman (stand-in)

 Rusko Aleksei „⁠El1an⁠“ Gusev (na lavičce)
 Rusko Dmitry „⁠hooch⁠“ Bogdanov (coach)

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.