Přejít k hlavnímu obsahu

Evropská tragédie pokračuje. G2 Esports se s jedinou výhrou loučí s Worlds

15. 10. 2022 | 09:30 League of Legends Reportáž
Takový druhý týden si fanoušci evropského League of Legends nepředstavovali ani v nejhorších snech. Fnatic nejdřív ve čtvrtek absolutně propadli, v podobném tempu pokračovali o den později G2 Esports. Ani jeden z týmů se nedostal do play-off a poslední nadějí Evropy se tak stali šampioni LEC z Rogue.
G2 na Worlds končí
G2 na Worlds končí
Zdroj: Lance Skundrich/Riot Games

Jako přes kopírák. Začátek konce probíhal stejně jako v případě Fnatic. G2 v úvodní zápase dne nastoupili proti americkému týmu, který na první pokus porazili. To stejné se očekávalo i nyní. Ale místo toho následovala totální demolice.

2-15 z pohledu Evropanů, za 32 minut bylo hotovo. Šance byť jen na tiebreaker mizivá, G2 potřebovali porazit DWG KIA i JDG a doufat alespoň v jednu další prohru Korejců. Jenže za několik desítek minut bylo jasné, že ani pomoc dalších účastníků nepomůže. DWG KIA stompnuli G2 a ti si mohli shánět letenky domů.

Potvrzením špatné formy byla třetí hra. Finalisté posledního splitu LEC se dostali do rychlého vedení, Flakked na Tristaně získal veliký náskok před svým soupeřem. Od té doby ale jakoby se zalekl šance a byl absolutně neviditelný. JDG se postupně dostali zpátky do utkání a ve 28. minutě už ničili Nexus G2. Právě JDG a DWG KIA jsou dvěma týmy postupujícími ze skupiny B.

Nejúspěšnější organizace v Evropě vyrovnala svůj nejhorší výsledek na světovém šampionátu z roku 2016, kdy také dosáhli jen na jediné vítězství. Tehdy stačili pouze na Albus NoX Luna.

Poslední nadějí EU jsou Rogue. Ti jsou zatím jednoznačně nejsilnějším západním celkem a pokud se totálně nezhroutí, bez problémů postoupí do play-off. Svůj úvodní zápas druhého týdne hrají Rogue v sobotu od 21:00 proti GAM Esports.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).