Přejít k hlavnímu obsahu

Vodafone MČR Hearthstone je u konce! M1lan přerušil smůlu, modrá krev bere zlato

17. 10. 2022 | 09:40 Hearthstone Reportáž
Kdybyste se davu lidí před turnajem zeptali, kdo vyhraje, tak by většina lidí nejspíše zmínila Jarlu, Norwise, Mattyho nebo vícemistra Joža. Jen pár odvážných by bylo ochotných dát svůj hlas naší finálové čtveřici. Zlato nakonec získal M1lan, jenž ve finále přehrál Parduba.
Vodafone MČR Hearthstone jde do finiše. Eichii bere bronz!
Vodafone MČR Hearthstone jde do finiše. Eichii bere bronz!
Zdroj: PLAYzone

Do finále míří Pardub, reprezentant INAE, kterého jsme vyzpovídali v pozápasovém rozhovoru. Jeho cestu se mu pokusí překazit dvojnásobný vícemistr v barvách eSuby M1lan, který si rozhodně nechce odnést už třetí stříbrnou medaili. Nejprve nás ale čeká souboj o 3. místo, ve kterém se utkají Eichii a Jammex.

Prize pool Vodafone MČR Hearthstone

  • 1. místo - 20 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. - 4. místo - 5 000 Kč

M1lan 3:0 Pardub, grandfinále

První hru startuje Pardub na Curse Implockovi a M1lan se svým Ramp Druidem. Vidíme sice pěkný pokus o počáteční tlak impů, ale Druid nachází všechny odpovědi. Drží se až do Jailera zahraného naprázdno a hra je ukončena. M1lan jde do vedení 1:0.

Ve druhé hře uvidíme Miracle Rogue. Pardubovi se daří velmi brzy postavit dvojici dvouciferných minionů, ale M1lan narampil fantasticky. Líznutý Devourer z vrchu spolu se dvojími Earthen Scales pohřbívají veškeré Pardubovy naděje. M1lan má hned tři pokusy na uzamknutí partie.

Vidíme mirror Druidů. Oba hráči ukazují perfektní úvodní rampu a hrají své Topiory. Je jasné, že tady mají oba hráči opravdu dobře našlápnuto a tvoří své boardy opravdu rychle. M1lan se rozhoduje jít vším face a Pardub je rázem na třech životech. Snaží se ještě kouzlit, ale proti Denathriovi na ideálních 10 manách se nemá jak bránit.

Zlato bere M1lan z týmu eSuba!

Eichii 3:1 Jammex, souboj o 3. místo

Partie startuje Eichiiho Demon Hunterem proti Jammexově Magovi. Průběh je velmi podobný několika přechozím utkáním. Ve chvíli, kdy Demon Hunter definitivně vyhrává souboj o board, jde Mage vším do face a jelikož Relicy nehealují, tak si připisuje úvodní bod.

Jako counter je zvolen Druid, jehož schopnost přidávání armorů i velmi brzký Guff opět přiklání partii na jeho stranu. Jammex dostatek freezu nenachází a známé combo Brann + Denathrius hru zakončuje.

Jammex volí Rogue. Opět se ale opakuje situace ze semifinále, kdy nenachází důležitý Sprint včas a velmi chabá 2/3 zbraň na Druida prostě nestačí. Obzvlášť při porovnání se Sirem Denathriem. Eichii tedy bere výhru pro sebe.

Přecházíme do mirroru Ramp Druidů. Hráči hrají velmi vyrovnaně. Přichází, ale klíčový okamžik výměny Onyxií z obou stran a je to právě Eichiiho Jailer, který přichází na board jako první, čímž prakticky ukončuje veškeré Jammexovy naděje. Bronz bere Eichii!

Eichii
Eichii
: PLAYzone

Duely o medaile:

Partneři Vodafone MČR Hearthstone

Celé finále je možné sledovat i přímo z místa konání - Vodafone PLAYzone Areny, tak přijď zafandit svým favoritům. V případě, že sobně dorazit nemůžeš, tak se alespoň stav na náš Twitch kanál, kde bude celé Vodafone MČR za doprovodu známých komentátorů Ondřeje „Skeri“ Škeříka, Matěje „Tecik“ Šturmy, Michala „RybkaPipka“ Rybáka a Roberta „Synthetic“ Vávry živě streamované. Samozřejmostí jsou také odměny za sledování v podobě Huhýků

Štítky: hearthstone, MČR, M1lan
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.