Přejít k hlavnímu obsahu

Teleporty, výtahy i surfing. Tak bude vypadat národní finále Red Bull Flick

20. 10. 2022 | 14:15 Counter-Strike 2 Turnaj
Turnaj jako žádný jiný. Red Bull Flick přináší hráčům i divákům kondenzovanou porci parádní CS:GO akce na netradičních mapách vytvořených přímo pro tuto soutěž. Během Red Bull Flick Praha národního finále se bude hrát na pěti různých mapách - City Palace, Wing 5: Lobby, Control Room, Digital Archives a Sky Platform. Která z nich bude pravděpodobně nejčastěji zvolena?
Red Bull Flick 2022
Red Bull Flick 2022
Zdroj: Red Bull

Šestnáctka nejlepších týmů z česko-slovenských národních kvalifikací si to na finále v Autoklubu ČR rozdá o postup na mezinárodní akci do Kodaně. Ze slovenských bojů vyšla vítězně dvojice pod názvem 2k15 (Ľuboš „HenkkyG“ Ilko a Peter „naturaL“ Turčan). Ta využila svého aimu i taktické přípravy na jednotlivých mapách.

Jako nejpopulárnější se ukázala mapa City Palace. Ze třinácti sérií byla vybrána v 69,23% z nich, v play-off pak byla ve všech zápasech, dvakrát jako decider.

Stejně jako na všech mapách, i na City Palace se objevují tři Capture Pointy. Ty zastavují odečet bodů týmu, který právě aktivní oblast obsadil. City Palace má naprosto jednoduchý layout. Dva Capture Pointy na každé straně mapy, uprostřed vyvýšený most se třetím Pointem.

Layout City Palace
Layout City Palace
: steamcommunity.com

Na obou stranách mostu je výtah, který pomůže hráčům k rychlejším rotacím mezi Pointy. Rychlejší cestování má ale jedno veliké riziko. Hráč na výtahu je otevřen spoustě úhlů, nemá se kam schovat a musí se tak spoléhat především na svůj přesný aim.

Více informací o Red Bull Flick Praha národním finále!

Všechny mapy v rámci Red Bull Flick mají také spawny pro zbraně. Po smrti je hráč oživen pouze s pistolkou, jež se mění podle mapy. Okamžitě tak začíná lov na nějakou parádní pušku, která pomůže v odkrajování bodů nepřátelského celku. Oba týmy mají na začátku 100 bodů, každá smrt jeden odečte, stejně jako ubíhající čas.

Hráči se na česko-slovenském finále ukáží na pěti mapách - City Palace, Wing 5: Lobby, Digital Archives, Sky Platform a Control Room. První dvě jmenované byly na Slovensku nejhranější, na druhém konci spektra jsou Digital Archvies a Sky Platform.

Picknuté mapy na slovenském finále (13 sérií)
City Palace69,23%
Wing 5: Lobby53,85%
Control Room38,46%
Digital Archives23,08%
Sky Platform23,08%

Nedělní program začíná v 11:00, vše budeš moci sledovat díky přímému přenosu na Twitch kanále PLAYzone. Od 14:00 se pak akce otevírá široké veřejnosti, vstup je zdarma.

Jak se dostanu do Autoklubu ČR?

Kromě perfektní CS:GO akce čeká na návštěvníky také spousta herních atrakcí. K dispozici budou hned dva exkluzivní závodní PlaySeaty Red Bull, kde budeš moct ukázat, jak dobře si poradíš za volantem. Na PlayStation 5 budeš moct vyzvat hráče české eRepre ve FIFA 23. Na místě budou i PC zóny na volné hraní map z Red Bull Flick a v neposlední řadě virtuální realita. Chybět nemůže ani plně placený bar Red Bull.

Co bude dál?

Nejlepší dvojice z národního kola si vyslouží nejen plně hrazenou cestu a pobyt v Kodani, ale hlavně vstupenku na předetapovou kvalifikaci přímo na jevišti finále Red Bull Flick Invitational, které proběhne 16. listopadu. Dvojice budou bojovat o postup do ultimátního finále, v němž změří síly šestice amatérských hráčů s deseti vybranými profesionálními dvojicemi z nejlepších CS:GO týmů světa.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).