Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle se nepovedlo. Mladík prodělal na vzácných rukavicích 300 000 korun

23. 10. 2022 | 15:32 Counter-Strike 2 Zajímavost
Teprve před pár dny se usmálo štěstí na jednoho hráče Counter-Striku. Ve své bedně totiž našel velmi vzácné rukavice, jejichž cena činila neuvěřitelných 300 000 korun. Pak se ale stala obrovská chyba. Místo důkladného přezkoumání se totiž mladík vydal na Steam market, kde svůj nově otevřený klenot prodal hluboko pod cenou.
Driver Gloves | King Snake
Driver Gloves | King Snake
Zdroj: Valve

Šance na to, že vám z bedny v Counter-Striku padne nůž či rukavice, je téměř mizivá. Přesto se jednou za čas na pár vyvolených jedinců může usmát štěstěna. V těchto ojedinělých případech zbývá následně pouze jedna otázka, a sice jak velké štěstí měli. Ceny různých nožů a rukavic se totiž pohybují v rozmezí od tisícovky až po několik statisíců.

A právě jeden takový skin otevřen i před pár dny. Konkrétně se jednalo o rukavice Driver Gloves | King Snake. Tyto rukavice patří už samy o sobě mezi ty nejdražší a nejžádanější. Ovšem ve chvíli, kdy k nim přidáte pátý nejnižší float (poškození) na světě, se z nich stává zboží v hodnotě statisíců. To ovšem mladík, který přesně tyto rukavice v bedně našel, nejspíš nevěděl.

Místo důkladného přezkoumání předmětu zamířil s největší pravděpodobností rovnou na Steam market, kde však svoje nově otevřené rukavice nenašel. Rozhodl se je proto na trhu prodat za necelých 20 000 korun. A to byla obrovská chyba! Reálná hodnota rukavic totiž činila neuvěřitelných 350 000 korun. To je 17,5krát víc, než kolik za rukavice hráč inkasoval. Mladík tak přišel o pořádný balík peněz, za který se dá v dnešní době pořídit například nové auto či několik luxusních dovolených.

Co je float?

Jedním z mnoha ukazatelů, které ovlivňují ceny všech skinů, je float. Ten je přiřazen každému předmětu při otevření a jeho hodnota udává míru poškození onoho předmětu. Skiny otevřeny s velmi nízkým floatem, tedy téměř neopotřebené, pak bývají zpravidla daleko cennější než ty s floatem průměrným. 

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.