Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq i eSuba v play-off. STOPWATCH potrápili favorita, bez postupu

22. 10. 2022 | 20:45 Wild Rift Live coverage
Samsung MČR Wild Rit finišuje. První den finálového víkendu přinesl nejeden překvapivý výsledek. První hru v roce 2022 prohrál Entropiq, který se ale nakonec po vydařené otočce dostal na první pokus do play-off. Bez prohry prošli také GLORE. Lower bracketem se prodrali Ironic Outlaws a eSuba.
Samsung MČR Wild Rift
Samsung MČR Wild Rift
Zdroj: PLAYzone

NARCIS - eSuba 0:2

Podle předpokladů dopadl poslední sobotní mač. Esuba rychle napravila zklamání z úvodní BO3 série proti GLORE a s NARCIS si poradila bez větších problémů.

V první hře zářilo především duo Waren1x a CarrotCop, v té druhé pak odehráli geniální partii Kaxe a Nedro. NARCIS se s turnajem loučí na dělené páté příčce, eSuba jde do play-off.

Ironic Outlaws - STOPWATCH eSports 2:0

Po prvních dvou zápasech ve skupině A bylo extrémně náročné tipnout vítěze utkání mezi Ironic Outlaws a STOPWATCH eSports. Po výborném výkonu STOPWATCH možná slušná část fanoušků věřila spíše jim.

Jenže Ironic Outlaws se poučili z úvodu sobotního programu a do BO3 série nastoupil jiný mančaft. V rozhodujících momentech byli napřed a bez prohry v rozhodující sérii prochází do top 4. STOPWATCH končí.

eSuba - GLORE 0:2

Esuba byla vedle Entropiqu před startem Samsung MČR Wild Riftem hlavním favoritem na vítězství. Jenže jak se ukázalo v zápase winner's bracketu skupiny B, tak jasné to nebude.

Borci v modrém totiž narazili na perfektně hrající GLORE. Ti nastupovali do soutěže jako kandidát na třetí příčku, se stříbrem se ale nepočítalo. Plány se ale po BO3 sérii GLORE a eSuby dost možná změní.

Za zmínku stojí především druhá hra, která se zapíše do historie Samsung MČR Wild Rift jako jedna z nejlepších. Necelých třicet minut bojovaly týmy užší česko-slovenské špičky. Po luxusní bitvě se nakonec radovali GLORE a stali se druhým postupujícím do play-off.

Entropiq - STOPWATCH eSports 2:1

Po 33 hrách letošní sezóny Samsung MČR Wild Rift poznal Entropiq poprvé hořkost porážky. A nemůže za to eSuba, nýbrž překvapení v barvách STOPWATCH eSports.

Vypadalo to, že po výhře nad Ironic Outlaws chytli STOPWATCH slinu a vyšlápnou si i na Entropiq. První hra nebyla ani těsná, hvězdy Entropiqu nestíhali tempu outsidera. Znovu zafungovala Nami na pozici supporta, ke které se přidal i na midu dobře hrající Gnarmut za Corkiho.

Ani další hra nebyla úplně podle předpokladů. Dlouho se totiž hrálo vyrovnaně, na killy dokonce STOPWATCH vedli. V sedmnácté minutě se ale Patres blýsknul triple killem s Dianou a zápas byl rozhodnutý.

Začátek rozhodující hry už víc připomínal Entropiq z posledních měsíců. Válec, jenž drtil enemy. STOPWATCH se ale nehodlali vzdát a pomalu stahovali náskok EIQ. Nakonec rozhodl dobrý macro play a Entropiq postoupil do play-off.

NARCIS - Go Elements 2:0

Zápas mezi NARCIS a Go Elements neměl jasného favorita. Dva vyrovnané celky ze skupiny B se rvali o přežití a podle toho i vypadaly samotné zápasy. Rozhodovaly maličkosti a menší zaváhání, v obou případech nakonec ve prospěch NARCIS.

Především první hra byla nahoru dolů. Archer na botlane předvedl parádní výkon s Vayne a když Go Elements pushovali s Baronem, zdálo se, že je konec. Jenže ani taková výhoda týmu nepomohla a NARCIS ve 27. minutě zničili základnu soupeře.

Do druhé hry nastoupili NARCIS ve velkém stylu a brzy si vypracovali slušný gold lead. Go Elements se postupně dostali na rozdíl několika málo tisícovek. Pozdě. NARCIS vyhráli i druhou hru a v turnaji stále žijí. Go Elements končí.

STOPWATCH eSports - Ironic Outlaws 1:0

Podle očekávání nejvyrovnanější BO1 série sobotního programu. STOPWATCH eSports a Ironic Outlaws se rvali o místo ve finále upper bracketu proti Entropiq s téměř jistou vidinou toho, že se utkají znovu v decideru skupiny A.

Early game byla rozvážnější, postupně se ale začal do vedení dostávat Darius v rukou Jasolomona. Ironic Outlaws se nedokázali vyrovnat se sílou Noxusana v dresu STOPWATCH eSports a ve 21. minutě sledovali svůj explodující Nexus.

GLORE - NARCIS 1:0

Podobně rychlý, jako první zápas, byl i ten mezi GLORE a NARCIS. Od prvních minut byl třetí tým Samsung Midseason na koni, NARCIS se jen marně pokoušeli udržet KingK, Nea a Spajkyho na uzdě.

Ve 14. minutě už bylo po Nexusu. Yone znovu dominoval a pravděpodobně se bude postupem času dostávat mezi banované šampiony.

eSuba - Go Elements 1:0

Jasný favorit a také jasná hra. Esuba nastupovala do zápasu s Go Elements s vidinou vítězství, která se po necelých šestnácti minutách stala realitou.

Výborný výkon předvedla především botlane „modré krve“ CarrotCop a Pogo. Kombinace Luciana a Nami se ukázala ohromně silnou, své momenty měl i Kaxe na Yonem.

Esuba bude v horní části pavouka čekat na lepšího z dvojice NARCIS/GLORE, Go Elements půjdou na horší z celků.

Grand finále si pochopitelně zaslouží také odpovídající prize pool. Nejlepší trojice Samsung MČR Wild Rift si to ve Vodafone PLAYzone Areně rozdá hned o 100 000 Kč. Vítěz pak bere rovnou polovinu. 

Výhry v turnaji

1. místo - 50 000 Kč
2. místo - 30 000 Kč
3. místo - 20 000 Kč

Mistrovství České republiky se pochopitelně neobejde bez špičkových strojů, na kterých budou moci hráči předvést to nejlepší. Konkrétně se jedná o modely Samsung Galaxy S22 a Samsung Galaxy S22 Ultra.

Skupina ASkupina B
EntropiqeSuba
Ironic OutlawsGo Elements
STOPWATCH eSportsGLORE
 Team Narcis

Všechny zápasy velkého finále Samsung MČR Wild Rift budou vysílány na Twitch kanále PLAYzoneCZ. Celým programem bude diváky jako moderátor provázet David „Sphexxai“ Jelínek, vedle něhož se prostřídá hned pětice komentátorů - David „Davkouny“ Vogel, Filip „Fortanu“ Růžička, Tomáš „Mortsche“ Anděl, Prokop „Hippowan“ Sojka a Michal „Seddsy“ Myška.

Vysílání začíná v sobotu v 11:00 a v neděli od 12:00. Finále je naplánováno přibližně na nedělní čtvrtou hodinu odpolední. Celá akce se odehraje z pražské Vodafone PLAYzone Areny a diváci budou moci přijít fandit se vstupem zdarma.

Orientační harmonogram - sobota 22. října
11:15eSuba 1:0 Go ElementsBO1
12:00GLORE 1:0 NARCISBO1
12:45STOPWATCH eSports 1:0 Ironic OutlawsBO1
13:30Go Elements 0:2 NARCIS (LB)BO3
15:15STOPWATCH eSports 1:2 EntropiqBO3
17:15eSuba 0:2 GLOREBO3
18:45Ironic Outlaws 2:0 STOPWATCH eSportsBO3
20:00NARCIS 0:2 eSubaBO3
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).