Přejít k hlavnímu obsahu

DLive je hambatý nástupce Twitche. Vysílá hazardy, hry i pěstování na "Closet 420 TV"

23. 10. 2022 | 08:00 Lifestyle
Přesně 18. října vstoupil zákaz hazardních her na Twitchi v platnost a streameři kategoie „Slots“ si tedy museli začít hledat nový domov. Spousta z nich si vybrala platformu DLive. Jaké má oproti Twitchi výhody?
DLive jako nástupce Twitche?
DLive jako nástupce Twitche?
Zdroj: DLive

Již pár dní je v platnosti zákaz některých forem hazardních her na Twitchi. Do tohoto zákazu patří samozřejmě také automaty, kostky a rulety. Streameři, kteří měli uzavřené partnerství s hazardními společnostmi, si tak museli co nejrychleji najít nový „domov“ pro streamování tohoto kontentu.

Twitch se 18. září rozhodl dát měsíc streamerům, kteří propagují hazardní hry na to, aby si našli pro svoji propagaci nové působiště. Během jednoho měsíce tak spousta známých streamerů přecházela na jiné platformy a Twitch tak ztratil nespočet sledujících. Jednou z alternativ Twitche  se stala platforma DLive, která je podobně jako Twitch nebo YouTube určena na živé vysílání.

Platforma DLive
Platforma DLive
Foto: Twitter

Co je DLive?

DLive se v současnosti pyšní tím, že dává tvůrcům a divákům moc prostřednictvím systému odměn. První, co na vás jako uživatele stránky vyskočí, je heslo „váš stream, vaše pravidla“. Je tak jasné, na co platforma při propagaci sází. Její unikátností je také to, že zahrnuje technologii „blockchain“ se specifickou kryptoměnou, kterou mohou diváci využít na podporu svého oblíbeného tvůrce. A těch zde figuruje opravdu spousta, včetně zástupců domácí scény.

Jejich další výhodou je například nabídka 75 / 25 co se vydělaných peněz týče. To bylo nejspíš jedním ze dvou hlavních lákadel při výběru nové platformy mnoha streamerů společně s tím, že DLive se netají propagací hazardních her a dokonce je i podporuje na své hlavní stránce.

Kromě hazardu zde najdete i další Twitchem regulované kategorie jako ASMR, krypto či kanál „Closet 420 Television“ zaměřený na pěstování specifické bylinky „ve skříni“. Mimo kontroverzních témat zde ale narazíte i na streamerské klasiky v podobě nespočtu herních kanálů, pokec, IRL streamy, hudbu, umění či vaření. 

Closet 420 TV
Closet 420 TV
Zdroj: DLive
Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Gambling, Twitch, DLive