Přejít k hlavnímu obsahu

CzechCloudův život naruby. V hlavní roli zdravý životní styl

26. 10. 2022 | 07:00 Lifestyle
Zdravý životní styl se pro někoho může jevit jako nedosažitelný cíl. Ale pokud se člověk rozhodne touto cestou jít, může to naprosto změnit jeho život. Důkazem je nově i Petr „CzechCloud“ Žalud, který se detailně podělil o své zkušenosti.
CzechCloud a jeho zpověď po měsíci jídelníčku
CzechCloud a jeho zpověď po měsíci jídelníčku
Zdroj: YouTube

Ať už se jedná o esportovou scénu, streamery či náruživé hráče a další milovníky videoher, platí obecný předsudek a částečný stereotyp – nejde o zdravý životní styl. Pro některé to pochopitelně platit může a pro další zase ne. Vše totiž závisí na každém jedinci a jeho motivaci a přístupu. Studie z roku 2020 dokonce tvrdí, že profesionální hráči jsou zdravější než průměrná populace.

Pro další hráče jsou tu ale možnosti, jak se svým životním stylem něco udělat. Česká asociace esportu třeba před dvěma lety představila iniciativu Zdravý hráč. Cílem iniciativy je rozvíjet vztah hráčů k pohybu, pomoci jim lépe rozvrhnout volný čas a tím pádem také předcházet možným zdravotním komplikacím. Herní gigant Riot Games také například přinesl návod na protažení rukou a prstů u hraní.

Na čem se všichni shodují jako na základním kameni, ale zároveň tom nejkomplikovanějším, je jídelníček. Pestrá a výživná strava je  nejpodstatnější část zdravého životního stylu. Petr „CzechCloud“ Žalud, český streamer a internetová osobnost, se před měsícem rozhodl kráčet přesně takovou cestou. Známá fitness hvězda, Jakub Enžl, mu pomohla sestavit jídelníček na míru, ale jak CzechCloud ve svém videu zmiňuje, nebylo to zas tak snadné. 

Ovoce to ale přineslo. Kladných stránek je nespočet. Více energie a lepší kondice jsou jen začátkem dlouhého seznamu. Přiznává však, že je to časově náročné, zejména pro něj. Důležitá je také pestrost samotného jídelníčku, což může značně zasahovat do úspor. Samozřejmě ale jde pochopitelně skloubit vše dohromady, pokud se nad tím člověk trošku zamyslí. Dalším krokem je pro CzechClouda začít cvičit, což už by po zdravé a vyvážené stravě nemusel být žádný velký problém. 

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.