Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen řádí jako brazilští fanoušci, první výhru na Majoru urval také NEOFRAG

1. 11. 2022 | 11:40 Counter-Strike 2 Reportáž
První den Majoru v Riu de Janeiru je za námi, a můžeme s klidem říci, že i přes vysoká očekávání hned úvodní hrací den nabídl ještě neuvěřitelnější atmosféru, než jsme si mohli vysnít. Brazilští fanoušci se předvedli na jedničku, i když tolik důvodů k radosti od týmů nedostali.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: OG CS:GO

Pro českou scénu je brazilský IEM Major speciální hlavně díky účasti Adama „NEOFRAG“ Zouhara. Ten si svoji premiéru odbyl proti australskému týmu Grayhound Gaming, který OG přehráli jasně 16:5. Do druhého zápasu naskočili proti fnatic, na něž bohužel nevyzráli a po prvním dni mají vyrovnanou bilanci 1-1.

Fnatic jsou jedním ze čtyř neporažených týmů a už v úterý si zahrají o postup do Legends části turnaje. Dvě výhry na své konto získali také Bad News Eagles, GamerLegion a MOUZ, Evropa zatím v Riu vládne. Slovenská hvězda David „frozen“ Čerňanský navíc patřila k nejdůležitějším článkům při dvou výhrách MOUZ.

Nejvíce šokující je bilance 0-2 týmu Cloud9. Americká organizace nedotáhla comeback proti fnatic a následně si nechala otočit nadějně rozehraný zápas s Grayhound. Ruská mašina tak bude bojovat o přežití, kdy se postaví domácím miláčkům z Imperial. Totéž se týká IHC Esports, kteří potřebují porazit 00NATION.

Z brazilských celků se jako jediné zadařilo FURII, která má stejně jako Lucas „nqz“ Soares ve službách 9z Teamu na kontě jednu výhru. Stejné skóre mají také ještě nedávné světové jedničky z Vitality. IEM Major je tak zamotaný od samého začátku. Vrcholný turnaj světa CS:GO můžete sledovat v našem Zápasovníku.

Vizualizace prvních tří kol swissu
Vizualizace prvních tří kol swissu
Foto: https://reddit.com/u/thebrainypole/
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.