Přejít k hlavnímu obsahu

Porazit Leckra zní jako dobrý středeční plán, hecuje Blogg1s lídra Entropiqu

1. 11. 2022 | 18:00 Counter-Strike 2 Rozhovor
Esuba je zpět v boji o tituly. „Modrá krev“ prožívá jedno z nejpovedenějších období posledních let, na vysněnou trofej ale stále čeká. Další šanci bude mít na brněnském Tipsport MČR CS:GO. „Pro mě je jedině zlato,“ má jasno sniper eSuby před začátkem turnaje.
Dominik "Blogg1s" Janita
Dominik "Blogg1s" Janita
Zdroj: PLAYzone

Zdá se, že jste formu před MČR načasovali perfektně. Jak se teď cítite jako tým, jaká panuje nálada?

V týmu je dobrá nálada, trošku nás mrzí, že z ani jednoho finále nebyla zlatá medaile, ale jak se říká, do třetice všeho dobrého (směje se). Co se týče formy, myslím si, že od výměny Zurise za M1keyho jde vidět zlepšení celkově u všech. Sedí to pozičně, což byl problém v minulé sestavě. Takže v tomhle směru jsme spokojení.

Tobě osobně se v posledních týdnech daří. Jedeš na turnaj v životní formě?

Doufám, že každý rok jsem byl v životní formě a postupně se posouvám jako hráč, jinak by bylo něco špatně (směje se). Ale je pravda, že se mi poslední dobou hraje komfortně. Ale je to hlavně způsobené tím, že jako tým jsme se zvedli a dokážeme uhrát pěkné výsledky. Tím pádem je dobrá nálada, všechno sedí a můžeme se soustředit na hru a podávat dobré výsledky.

Na MSR i Sazka eLEAGUE z toho bylo pro eSubu druhé místo, je na čase konečně pozvednout trofej?

Ano! Ale na to je ještě brzo, první potřebujeme postoupit ze skupiny, potom vyhrát semifinále a potom se až můžeme bavit o zvednutí poháru nad hlavu. Krůček po krůčku.

Před nedávnem tým oficiálně opustil benq1. Je i nadále alespoň částečně součástí příprav, nebo už trénujete jen s destym?

Benq1 má svoje pracovní povinnosti a proto už vlastně odešel do „herního důchodu“. Občas se za námi staví pokecat po zápase na TeamSpeak, když je zrovna doma, ale do herní přípravy už vůbec nezasahuje. Ale furt ho bereme jako součást týmu a když přijede na lanku, tak ho bereme jako parťáka a součást organizačního týmu (usmívá se). Ještě jsem slyšel, že eSuba hledá bubeníka na MČR, tak možná to vezme a pořádně to tam vyhajpuje.

V prvním kole skupin se potkáte s Entropiqem, který jste naposledy na MSR přehráli. Věříte si na další výhru?

Věříme, ale taky víme, že to nebude vůbec nic lehkého, ještě navíc když je to BO1, kde se může stát cokoliv. Ale poslední zápasy skončily v náš prospěch, tak doufám, že v tomhle trendu budeme pokračovat i na MČR. Navíc porazit Míšu na domácí půdě v Brně, jooo, to zní jako fajn plán na středu.

Proti vám se můžou postavit i Universe. Dá se proti podobnému týmu, víceméně mixu, nějak připravit?

Vždycky je nepřijemné hrát proti „mixům“ na domácí scéně, ještě když mají docela slušnou firepower. Ale popravdě si myslím, že je velký rozdíl chytit CZ/SK mix v online prostředí a potom na stage na MČR, to spousty týmů nemají až tak velké sebevědomí jak doma a začnou hrát daleko poctivěji a pomaleji. Potom už to není až takový problém. Možná se ale pletu a vymstí se mi to, snad ne. Doufejme, že všechno půjde podle plánu a nepotkáme se (směje se).

Jak se ty sám připravuješ na AWP soupeře? Sleduješ jejich dema?

Máme proti sobě odehraných spousty zápasu, takže už tak nějak všichni víme, jak kdo hraje. Potom jde často o to, kdo si prosadí svůj styl. Popravdě jsem se zatím nedíval na žádné demo vyloženě AWPčkaře. Možná podle toho, jak se bude vyvíjet turnaj, tak jestli například postoupíme do semifinále, tak tam bude probíhat nějaká specifická příprava na daný tým. Ale to ještě předbíhám.

Bananides ve svých tipech zmiňoval u eSuby nesoustředěnost. Souhlasíš s ním, že je to něco, co váš tým trápí?

Popravdě nevím, jak na to odpovědět (směje se). Nemyslím si, že je to problém, ale mohlo se to během nějakého zápasu stát. Ale tam je vždycky spousta faktorů, které dokáží ovlivnit dané kolo, může to na někoho i takhle působit.

Jaký je tvůj osobní cíl na MČR? Zlato a nic míň?

Mám v týmu tři vítěze MČR 2019 a pořád mi to předhazujou. Takže pro mě je jediná věc, zlato, ať už to nemusím denně poslouchat na TeamSpeaku. Asi se nejvíc od nás očekává postup do play-off, potom bude každý zápas náročný a doufejme, že s dobrým koncem pro nás.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).