Přejít k hlavnímu obsahu

Rozzáří zahraniční hvězdy Brno? Entropiq Prague už dlouho prahnou po finále

28. 10. 2022 | 16:50 Counter-Strike 2 Preview
Druhou polovinu představování účastníků Tipsport MČR CS:GO započneme týmem, jehož letošní příběh má několik paralel s loňským rokem. Aby na minulost Entropiq Prague zapomněli, potřebovali by pokořit rivaly a postoupit ze skupiny. Za celý rok si ale nikde nesáhli na více než bronzovou medaili, už jen ta bude na brněnském výstavišti velkou výzvou.
AJTT, MoriiSko a leckr na MČR 2021
AJTT, MoriiSko a leckr na MČR 2021
Zdroj: PLAYzone / MČR

Martin Kabrhel založil Entropiq v lednu roku 2020, pozdější vstup na pole CS:GO přinesl hned postup do finále MČR. Na jaře 2021 už jako EIQ Prague tým zářil, ale závěr roku mu nevyšel. Od té doby se trápí, a to i po mezinárodních akvizicích. Letošní rok by musel mít opačnou trajektorii, aby zavládla spokojenost.

Z původní sestavy v týmu celou dobu setrval pouze kapitán Michal „leckr“ Kadlíček, který je rovněž tváří Entropiqu. Skoro dvouletou historii má za sebou Josef „MoriiSko“ Maurenc a za stálici se dá považovat i Filip „AJTT“ Dolenský, jehož organizace nepustila do SINNERS a po hráčské pauze jej navrátila do sestavy. České jádro doplňuje Rakušan Michael „sesL“ Higatzberger, velká naděje ze Severní Makedonie Zoran „xicoz“ Markovski, srbský kouč Mihajlo „Feedme“ Petrović a kanadský analytik Felix „Frøg“ Bergeron.

Už více než rok se Entropiq Prague hledají, ani změna stylu s Allanem „Rejin“ Petersen jim nesedla. V letošním roce si vyzkoušeli vícero složení, ani jedno týmu nepřineslo jakékoliv finále. Přerod v mezinárodní celek znamená širší možnosti na trhu, sesL ale ani zdaleka zatím nezaujal. Xicoz zazářit umí, ale herně z něj tým ještě nevymáčkl maximum. Jedničku skupiny Dynamo Eclot sice v posledním střetnutí porazili, ale na to si musejí poradit s eSubou, s níž naposledy padli. Pro úspěch se budou muset opravdu vyšvihnout.

Koho sledovat: Zoran „xicoz“ Markovski, zahraniční naděje, která může přerůst česko-slovenskou scénu

Jak vidí Entropiq Prague expert Bananides?

Krůček po krůčku se Entropiq Prague přibližují domácí špičce, přesto se jejich zlepšování táhne jak slimák po chodníku. Spousta věcí už se podařila vylepšit, bohužel pořád tratí v důležité herní disciplíně.

Na to, jak organizovaným týmem umí být, je obrana mnohdy děravá a představuje největší strašák pro tým, který už loni nezvládl postoupit z nabité skupiny. A letos se bude příběh dost možná opakovat.

Zároveň mají ve svých řadách pravděpodobně nejslabšího snipera skupiny. Příchod makedonského střelce možná vylepšil individuální skill, ale leckr má velké problémy s koordinací xicoze dle představ.

Harmonogram představování

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.