Přejít k hlavnímu obsahu

Kterou tvář ENTERPRISE ukáží? Tým, který může MČR vyhrát, ale i skončit už ve skupině

28. 10. 2022 | 21:30 Counter-Strike 2 Preview
ENTERPRISE budou opět po roce patřit mezi aspiranty na medaili. Už ve skupině přitom mohou zažít reprízu loňského finále se SINNERS, které při posledním offline střetnutí přitom dokázali porazit. Jak na tom budou o pár set kilometrů východněji? Záležet bude dost na individualitách, protože kádr EP ukrývá potenciálně největší hvězdu Tipsport MČR CS:GO.
CS:GO sekce ENTERPRISE esports
CS:GO sekce ENTERPRISE esports
Zdroj: ENTERPRISE esports

ENTERPRISE esports se řadí do velké vlny profesionálních subjektů, které před dvěma lety vzaly domácí scénu útokem. První rok ještě byli na MČR za otloukánky, postupným budováním se ale hned o rok později stali největším kandidátem na sesazení SINNERS. Letošní ambice nebudou jiné, ba možná ještě silnější.

Současná podoba ENTERPRISE začala vznikat v lednu 2021, kdy do týmu přišel Erik „The eLiVe“ Sith s Robertem „manguss“ Kasperem. V tu chvíli je ani nenapadlo, že budou tvořit jádro mezinárodního celku. Sestavu totiž rozšířili Raul „Blytz“ Gligor a Deyvid „h4rn“ Benchev. Bulharský sniper byl trefou do černého, z jeho čarování často padá brada. Týmovým tmelem se v srpnu stal nenápadný Tomáš „system“ Zemko, jenž přišel spolu s trenérem Rasmusem „SandeN“ Sandenem, který sám ještě nedávno hrál na vysoké úrovni.

Výkony ENTERPRISE mají dvě rozdílné tváře, vždyť se jen stačí podívat na výsledky. Na Tipsport CS:GO Praha porazili SINNERS, následně se stali šampiony Sazka eLEAGUE, ale pak odjeli z Mistrovství Slovenska bez medaile. V Nitře vypadli s Cryptovou, která na MČR bude černým koněm jejich skupiny. Dá se říci, že z domácí špičky dokáží porazit úplně kohokoliv, ale při špatném dni jsou schopni podlehnout i outsiderovi. Klíčem na cestě za titulem bude h4rn, jehož většinu času uvidíte na špici statistik zápasů ENTERPRISE.

Koho sledovat: Deyvid „h4rn“ Benchev, ostřílený sniper evropských měřítek

Jak vidí ENTERPRISE expert Bananides?

Higher highs, lower lows. ENTERPRISE jsou jeden velký otazník, vnitřní rozbroje nejsou žádnou neznámou. Jejich offline forma není nejlepší a často spoléhají spíše na to, že soupeř nebude mít nejlepší den.

Pozitivem jsou ale poslední dny, ve kterých září in-game leader The eLiVe. Problémem pro EP je pozice snipera, kdy h4rn v offline prostředí neoplývá takovou dávkou explozivity a šílenosti jako v online prostředí.

Do jisté míry můžeme srovnávat styly EP a DNE, které jsou hodně závislé na tom, zdali individuality na soupeře stačí. V těžkých momentech mohou rozepře v týmu přisoudit úspěch na druhou stranu serveru.

Harmonogram představování

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.