Přejít k hlavnímu obsahu

Milionový projekt na rozhraní neúspěšného roku. Mohou Sampi uspět s mladým sniperem?

27. 10. 2022 | 16:28 Counter-Strike 2 Preview
Ve třetí části preview letošního finále Tipsport MČR CS:GO se zaměříme na sestavu, která vznikla v květnu. Jakub Jankto sáhl hluboko do kapsy a postavil projekt, který v Brně potřebuje uspět. Už ve skupině přitom na Sampi.Tipsport čeká velká výzva, hranice (ne)úspěchu je tenká.
Habyzz, HONES a matys na MSR 2022
Habyzz, HONES a matys na MSR 2022
Zdroj: Sampi.Tipsport

Od začátku podpory Counter-Strike: Global Offensive nechyběli Sampi.Tipsport na finále Tipsport MČR CS:GO ani jednou. V obou předchozích případech z toho ale bylo zklamání už ve skupině, vždy na 5. – 6. místě. Hráči se v organizaci Jakuba Jankta točí, ve třetím roce se představí třetí úplně jiná pětice.

Počátek nejnovějšího projektu Sampi se datuje k 1. květnu. Ladislav „GuardiaN“ Kovács se po letech vrátil na domácí scénu, ale nakonec se MČR ani nedočkal. Z původní sestavy zbyli pouze milionoví borci Matúš „matys“ Šimko a Lukáš „sAvana1“ Lintner spolu s talentovaným Michal „T4gg3D“ Vrzalem, pro něhož jde po brázdění vod FPL o první velkou týmovou zkušenost. Ještě o 4 měsíce mladší je jeho vrstevník Lukáš „Habyzz“ Doležal, který je záplatou z akademie. Pátým do hráčské party je Jan „HONES“ Urválek, o sestavu se jako trenér stará Jakub „bfull“ Kokoška. V Sampi se sešli borci z mnoha různých, prestižních adres.

Sestava bude mít v době MČR za sebou už půl roku své existence, přesto ji ovíjí notná dávka nejistoty. Původní tvůrce je pryč, matys se učí být in-game leaderem a mladý sniper ještě není v týmu ani nastálo. Pochybnosti o potenciálním úspěchu jsou tedy na místě, i když zmíněný matys nebo sAvana1 jsou hráči nejvyšší třídy. Mnoho zářezů s brněnskými soky na kontě nemají, ale to ani vzájemných zápasů. Museli by se opravdu vyšvihnout a vymáčknout ze sebe to, co dosud nepředvedli, aby to do bojů o medaile dotáhli.

Koho sledovat: Matúš „matys“ Šimko, finalista hlasování o MVP loňského ročníku

Jak vidí Sampi.Tipsport expert Bananides?

Od milionových kluků po dva mladé talenty. Habyzz a T4gg3D jsou krásné příklady toho, že dát mladým šanci se může vyplatit. Tomuto celku ale chybí evropská utkání, ze kterých by získávali cenné zkušenosti.

Velká zodpovědnost bude padat na hlavu matyse, od nějž se kromě skvělé individuální úrovně očekává také role kapitána. V nové roli se teprve hledá a nemůže se v této disciplíně měřit s ostřílenými lídry.

Na MSR bylo vidět, že v BO3 zápasech ještě ztrácí na další členy startovního pole. Pozitivem však ale pro tento tým může být úvodní utkání a soupeř v podobě EP, kde by se mohli chytit a zaskočit soupeře.

Harmonogram představování

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.