Přejít k hlavnímu obsahu

Prolomí eSuba prokletí bez dlouholetého kouče? Bude z toho alespoň třetí stříbro podzimu?

27. 10. 2022 | 18:00 Counter-Strike 2 Preview
Modrými barvami se dostáváme do poloviny představení účastníků Tipsport MČR CS:GO. Esuba se rok co rok snaží, titul ale nepřichází už dlouhých 9 let. Posledních 7 z nich bylo spojeno s ikonou Tomášem „benq1“ Masarykem, který ale dal letos v létě definitivně sbohem. Zbaví se tím tradiční celek i svého prokletí na MČR a překoná s novým koučem v zádech sám sebe?
eSuba CS:GO tým
eSuba CS:GO tým
Zdroj: eSuba

Větší stálice na domácí esportové scéně neexistuje. Esuba se drží na špici už dlouhé roky a totéž platí o působení na poli CS:GO. Medailí má ve sbírce mnoho, ta nejcennější se ale datuje do roku 2013. Výhra nad SINNERS a stříbro z LAN finále Sazka eLEAGUE však dává fanouškům naději, že by to letos mohlo vyjít.

Hlavní oporou modré krve je už čtvrtou sezónu Dominik „blogg1s“ Janita. Ten je z řad letošních účastníků vůbec nejdéle sloužícím borcem z jakékoliv sestavy. Od loňska v týmu působí Martin „Pechyn“ Pechoušek a modrý dres moc dobře znají také Lukáš „Levi“ Bouřa a Lukáš „luko“ Hrabčík, kteří se k eSubě znovu připojili letos. Jediným novicem v základní pětici je Jakub „M1key“ Krausko, jehož čeká v Brně velká premiéra. Z in-game leadera trenérem se v průběhu roku stal další z letošních přírůstků, 25letý Dominik „desty“ Černý.

Od přesunu destyho do role kouče eSuba šlape. Dvě stříbrné odměny už ve sbírce mají, ale dosáhnout minimálně na stejný kov bude v Brně nejtěžší ze všech turnajů. Na finále MČR totiž nikdo chybět nebude a všichni dorazí v té nejlepší formě. Nikdo už nemá letos co schovávat. Modrá krev bude věřit v načasování formy klíčových střelců, mezi které se zařadil i M1key. Těšit je může i los skupin, protože na EIQ Prague si po výhře v Nitře budou věřit. MČR je každý rok specifické, na diváky se však bude moci eSuba spolehnout.

Koho sledovat: Jakub „M1key“ Krausko, premiérový účastník a potenciální hvězda týmu

Jak vidí eSubu expert Bananides?

Dvě finálová představení na posledních domácích offline turnajích slibují zajímavou formu. Veškerá chvála by zněla pěkně, ale nesmíme zapomínat na to, že se bavíme o MČR, které prostě eSubě není souzené vyhrát.

Problém je ten, že mnohdy neumí ustát tlak a tíhu okamžiku a stačí málo, aby se jejich herní plán rozpadl. Proč eSuba nevyhrála ani jeden domácí titul, je fakt, že vždy něco scházelo, a často to byla soustředěnost.

Nedostatkem je také vlastní map pick, neboť se jim nyní nedaří mít alespoň jednu mapu, na kterou se mohou 100% spolehnout. Zlepšili svůj herní projev, ale atypickou hru a spoustu mezer umí soupeři trestat.

Harmonogram představování

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.