Přejít k hlavnímu obsahu

7 dní do MČR: Skupina B se zdá být nalajnovaná. Zaskočí někdo loňské finalisty?

26. 10. 2022 | 09:46 Counter-Strike 2 Preview
Přesně týden do začátku Tipsport MČR CS:GO se zaměříme na skupinu B. V ní se potkají oba loňští finalisté, kteří ani letos nebudou chtít odjet z Brna bez medaile. Ba co víc, oba budou útočit na titul a český trůn. Dva jejich konkurenti to ve čtvrteční skupině B budou mít složité.
Skupina B
Skupina B
Zdroj: PLAYzone

Začneme nasazenou jedničkou, která se může stát prvním týmem v historii, jenž získá tři CS:GO tituly v řadě. Z posledních let to ale nejdéle sloužící jádro bude mít nejsložitější. Papírově totiž možná nejsou ani tím největším favoritem – minimálně se o tuto roli dělí s konkurenty. Forma není ideální, s ENTERPRISE mají nepříznivou bilanci, zatímco s Dynamem Eclot se pravidelně míjejí. SINNERS už mají pouze týden na to, aby našli účinný recept na to, jak z hlediska herního stylu zalepit odchod NEOFRAGa, aby mohli přepsat historii.

Bananides hodnotí: „Absence heavy fraggera a nejisté rozpoložení týmu. Příchod Zera byl oslavován, ale ukázalo se, že typově to není ten hráč, kterého SINNERS potřebovali. Poprvé během tří let však nejsou v pozici, kdy by byli jednoznačným favoritem a paradoxně letos ten titul potřebují vyhrát nejvíce. Očekávané umístění: TOP 3.“

SINNERSV týmu od:
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapilleden 2020
 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chybaleden 2020
 Česká republika Sebastian „beastik“ Daňoleden 2020
 Česká republika David „forsyy“ Bílýleden 2022
 Slovensko Patrik „Zero“ Žúdelčervenec 2022
 Česká republika Tomáš „Tomkeejs“ Tomkačerven 2021

Druhým kandidátem na postup ze skupiny jsou ENTERPRISE. Po výhře nad SINNERS v bitvě o bronz na Tipsport CS:GO Praha a celkovém triumfu v Sazka eLEAGUE byli na výši, na Mistrovství Slovenska se však ukázaly slabiny, EP nestačili mimochodem ani na Cryptovu a odjížděli bez medaile. Dalo by se tak říci, že vylétnout umí opravdu vysoko, ale stejně tak si musejí dát pozor na hluboké propady. Už samotná skupina pro ně bude zkouškou, zvláště pokud do Brna spolu s týmem nedorazí pověstná explozivnost mistra h4rna.

Bananides hodnotí: ENTERPRISE jsou velkým otazníkem. Vnitřní rozbroje nejsou žádnou neznámou, v těžkých momentech mohou rozepře v týmu přisoudit úspěch soupeři. Do jisté míry můžeme srovnávat styly EP a DNE v závislosti na individualitách, málo týmové hry v dlouhých sériích bude chybět. Očekávané umístění: TOP 4.“

ENTERPRISEV týmu od:
 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sithleden 2021
 Česká republika Robert „manguss“ Kasperleden 2021
 Rumunsko Raul „Blytz“ Gligorúnor 2022
 Bulharsko Deyvid „h4rn“ Benchevkvěten 2022
 Slovensko Tomáš „system“ Zemkosrpen 2022
 Dánsko Rasmus „SandeN“ Sandensrpen 2022

Milionový projekt po necelém půlroku své existence už našel velké trhliny. Po konci GuardiaNa si vzal zodpovědnost na ramena MATYS, který už není jen největší individuální hvězdou týmu, ale také in-game leaderem. Sampi.Tipsport mají za sebou minimum zápasů v offline prostředí, nedostatečné zkušenosti můžou mladým puškám dělat problémy. Habyzz se bude chtít ukázat, ale konkurence bude neúprosná. Týmu chybí určitý X faktor, kterým by konzistentně mohli odčiňovat nedostatky vůči konkurenci.

Bananides hodnotí: „Od milionových kluků po dva mladé talenty, kteří překvapují schopností se odvázat i v offline prostředí. Co však tomuto celku chybí, jsou evropská utkání, ze kterých by získávali cenné zkušenosti. Na MSR bylo vidět, že v BO3 zápasech ještě výrazně ztrácí na další členy startovního pole. Očekávané umístění: TOP 6.“

Sampi.TipsportV týmu od:
 Slovensko Matúš „MATYS“ Šimkokvěten 2022
 Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintnerkvěten 2022
 Slovensko Michal „T4gg3D“ Vrzalkvěten 2022
 Česká republika Jan „HONES“ Urválekčervenec 2022
 Česká republika Lukáš „Habyzz“ Doležalsrpen 2022
 Česká republika Jakub „bfull“ Kokoškakvěten 2022

Cryptova má na vyrovnané scéně trochu zvláštní pozici. Řadí se mezi nižší spektrum domácí elity, ale její hráči už získali nejeden skalp někoho zvučnějšího. Tipsport MČR CS:GO tak bude ideální příležitostí ukázat, že se musí s neotřelou kombinací mladých a zkušených pušek počítat. Nejvíce je musí těšit nitranská výhra nad ENTERPRISE, které shodou okolností ve skupině mohou potkat. I když jsou na papíře v této skupině pasováni spíše do role outsidera, mohou právě oni dokázat, že nikdo nemá v Brně nic jistého.

Bananides hodnotí: „Cryptova je tým bez hlubokého playbooku, velkou silou bude schopnost replaye připravit tým na nástrahy daných soupeřů. Zároveň ale potřebují zlepšit konzistenci, protože dokáží vyhrát 2:0 s prstem v nose a poté prohrát proti týmu na nemocenské. Na tuto sestavu je letos ještě brzy. Očekávané umístění: TOP 8.“

CryptovaV týmu od:
 Slovensko Martin „MAXX“ Smolárříjen 2021
 Slovensko Tomáš „zyored“ Cvanigaříjen 2021
 Česká republika Marek „kinzo“ Bílekúnor 2022
 Česká republika Oldřich „PR“ Novýčervenec 2022
 Česká republika Martin „beryP“ Beránekčervenec 2022
 Česká republika Pavel „replay“ Vaněkúnor 2022
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.