Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS mohou v Brně zkompletovat historický hattrick. Zachrání svůj rok 2022?

29. 10. 2022 | 21:30 Counter-Strike 2 Preview
Doba, kdy byli SINNERS nedotknutelní a domácími týmy neporazitelní, už je pryč. V rámci kvalifikace na Tipsport MČR CS:GO nevyhráli jediný turnaj, i to jim ale stačilo na nejvyšší seed. Nic se navíc nemění na tom, že právě oni jsou obhájci českého titulu a budou mít tu speciální motivaci na trůnu zůstat. Obhajobu neměli jednoduchou už loni, svoji pozici tak dobře znají.
SINNERS na MČR 2021
SINNERS na MČR 2021
Zdroj: PLAYzone / MČR

Nikdo z českého esportu neudělal tak velký rozruch za tak krátkou dobu. SINNERS v roce 2020 vlétli na pole CS:GO jako hurikán a dva roky vyhrávali, co se dalo. Už při své třetí účasti na finále Tipsport MČR CS:GO se tak mohou zapsat do historie jako první organizace, která triumfuje na třetím ročníku po sobě.

Za necelé tři sezóny sáhli SINNERS jen třikrát do původní sestavy. Sebastian „beastik“ Daňo, Jindřich „ZEDKO“ Chyba a Max „SHOCK“ Kvapil utvořili při vzniku organizace nejstabilnější jádro domácí scény, rádi by jednou určitě překonali Davida „frozen“ Čerňanského a spol., jenž ovládli MČR čtyřikrát po sobě. Novým sniperem se letos v lednu stal David „forsyy“ Bílý, bolestivý odchod Adama „NEOFRAG“ Zouhara v létě k hříšníkům přivedl Patrika „Zero“ Žúdela. Od loňského června tým trénuje Tomáš „Tomkeejs“ Tomka.

Působení SINNERS se dá rozdělit na období před Neofragem a po Neofragovi. Tým přišel o hlavní hvězdu, která uměla strhnout mnoho zápasů na stranu hříšníků, kromě nutnosti zalepit jeho pravidelný přísun zabití přišla také změna rolí. S ní se SINNERS ještě tolik nepopasovali a soupeři si na ně začali mnohem více věřit. Za poslední dobu dvakrát nestačili na ENTERPRISE, jednou na eSubu. Nikdo zřejmě nepochybuje, že do play-off postoupí, ale z role největšího favorita na zlato si zvykají na „pouhého“ kandidáta na medaili.

Koho sledovat: David „forsyy“ Bílý, který neuvěřitelně více než nahradil Tomáše „oskar“ Šťastného

Jak vidí SINNERS expert Bananides?

Forma, absence heavy fraggera a nejisté rozpoložení. Příchod Zera byl oslavován hojně, ale ukázalo se velice brzy, že typově to není ten hráč, kterého potřebovali. Týmu stále chybí určitá individuální odpovědnost.

Z hlediska historie se budou dost možná spolehnout na jednoho hráče, který na MČR zná lépe než kdokoliv jiný, co to znamená úspěch. ZEDKO bude muset opět nakopnout svůj MČR x faktor a věřit, že to bude stačit.

Poprvé nejsou v pozici jasného favorita, paradoxně letos ten titul potřebují vyhrát nejvíce. Map pool se daří stabilizovat, ale také mají problém najít jistotu, na kterou se budou moci v každém případě spolehnout.

Harmonogram představování

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.