Přejít k hlavnímu obsahu

Favorit MČR podle HLTV žebříčku? Dynamo Eclot. Jak to ale bude ve skutečnosti?

29. 10. 2022 | 19:03 Counter-Strike 2 Preview
Nezávislého fanouška, který se soustředí jen na vybrané turnaje, nejspíše překvapí fakt, že nejvýše postaveným česko-slovenským týmem ve světovém žebříčku je v současnosti Dynamo Eclot. Pardubický celek se na konci léta rozjel, za poslední 3 měsíce odehrál nejvíce zápasů na světě. V říjnu už do sbírky získal slovenský titul a nyní má choutky na ten český.
CS:GO tým Dynamo Eclot
CS:GO tým Dynamo Eclot
Zdroj: Dynamo Eclot (s povolením)

Pojem Eclot je domácí stálicí. Tradiční organizace po akvizici Petrem Dědkem vloni změnila svůj název, ale hlavně mohla začít cílit mnohem výše. Profesionální struktura dělá divy, DNE by rádi letos sklidili ovoce dlouhodobé snahy. Historicky mají ve sbírce stříbro i bronz, šanci na kov nejcennější nikdy neměli větší.

Jednou z hlavních předností Dynama Eclot je stabilita sestavy. Oproti loňskému roku tým vyměnil jediného hráče, konkurovat jim v tomhle nikdo ze startovního pole nemůže. Filip „K1-FiDa“ Dvořák a Vít „nbqq“ Pohlot jsou jako nejstarší účastníci turnaje základem, kolem něhož se vybudoval špičkový kádr. Už vloni tým doplnil Vojtěch „Valencio“ Mydlář a hvězdný sniper Lukáš „capseN“ Koláčný, jedinou letošní akvizicí se stal Martin „Dytor“ Handl. DNE rovněž museli vyměnit i kouče, tím novým se stal Miloš „Dzejky“ Frčo.

Jedna změna v kádru a Dynamo se začalo stávat skutečným dynamem – strojem. Ovládlo Tipsport CS:GO Online, na Tipsport CS:GO Praha byli nejlepším domácím týmem a naposledy se stali mistry Slovenska. Na jediné nezdary z play-off Sazka eLEAGUE se rychle zapomnělo. Co je však zajímavé, tak mimo základní část eLEAGUE nikde nepotkali SINNERS. Vzájemné finálové střetnutí by bylo dokonalou třešničkou letošního roku, to je ale stále tři výhry daleko. DNE však mají všechny propozice k tomu, aby v něm nechyběli.

Koho sledovat: Martin „Dytor“ Handl, nejmladší člen týmu, playmaker a X faktor

Jak vidí Dynamo Eclot expert Bananides?

Mistr Slovenska přijede do Brna ukázat, že to s usazením na domácí trůn myslí vážně. Nesmíme však zapomínat, že MČR je pro ně prokleté. Ani jednou v historii se totiž Eclotu nepodařilo zakončit MČR vítězně.

Hra DNE má všechno, jen ne nudný systém. Mnohdy jsou to agresivní neočekávané individuální výpady, které soupeře překvapí a mnohdy také rozhodí. Jeden z nejvíce otravných týmů, které u nás máme.

Schopnost dvojice K1-FiDa a Dytor nacházet neuvěřitelné timingy může být rozhodující. Nemluvě o formě, kterou v posledních dnech oplývá nbqq, jeden z pamětníků finále z roku 2019. Dynamo Eclot by podle papírových předpokladů mělo být favoritem minimálně na finálovou účast. No a tam... Se uvidí.

Harmonogram představování

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.