Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen je legenda! MOUZ se v Riu daří, NEOFRAG je naopak na pokraji vyřazení

1. 11. 2022 | 22:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhý den přinesl spoustu radosti slovenským fanouškům, čeští se naopak musejí obávat. Zatímco David „frozen“ Čerňanský hned na první pokus postoupil mezi legendy, Adama „NEOFRAG“ Zouhara a jeho OG naopak čeká v následujících dnech těžká práce v BO3 sériích.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: Radosław Makuch / HLTV.org

Druhý hrací den IEM Rio Majoru začal duelem druhé s osmým nejlepším týmem světa. Ten skončil překvapivým výsledkem, což znamená, že Team Vitality už nemůže znovu zakopnout, pokud chce naplnit své ambice. Podobně je na tom bohužel i Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Jeho tým OG si tentokrát neporadil s domácí mašinou FURIA a český střelec si při své premiéře už nemůže dovolit prohrát. Pro postup potřebují vyhrát dvě BO3 série, ve čtvrtém kole swissu překvapivě vyzvou IHC, kteří se zatím udrželi v turnaji.

Zcela opačné starosti má slovenská hvězdička. David „frozen“ Čerňanský se řadí mezi nejlepší hráče prvních dvou dní Challengers Stage a spolu s Dorianem „xertioN“ Bermanem táhnou MOUZ kupředu. Po zářezech Outsiders a Evil Geniuses si myšáci tentokrát počíhali na fnatic, které porazili na třech mapách a stali se vůbec prvním postupujícím týmem. V noci je poté doplnili Bad News Eagles, jenž vyzráli na GamerLegion. Pro domácí fanoušky byly nejbolestivější zápasy o přežití, které nezvládli 00NATION ani Imperial.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.