Přejít k hlavnímu obsahu

Nejcennější trofej Dota 2, Aegis of Champions, během oslav zmizela! Co se s ní stalo?

2. 11. 2022 | 13:00 Dota 2 Zajímavost
Finále nejslavnějšího turnaje světa, The International, ovládl slovenský hráč Oliver „skiter“ Lepko a jeho Tundra Esports. Kromě finanční odměny ale se svými spoluhráči pozvedl i cennou trofej Aegis of Champions a patřičně mířil slavit. Během oslav ale legendární symbol Doty 2 zmizel.
Aegis of Champions
Aegis of Champions
Zdroj: Valve

Hráči Tundra Esports jsou šampiony letošního turnaje The International 2022 v Singapuru, přičemž jejich výkon byl absolutně dominantní. Součástí týmu není nikdo jiný než nový slovenský mistr světa Oliver „skiter“ Lepko. Oslavy takového triumfu se táhly do noci, pravděpodobně až do rána. Během toho musela trofej projít nespočtem rukou až nakonec nepřehlédnutelný Aegis of Champions prostě zmizel. Organizace Tundra Esports na Twitteru ihned oznámila, že Aegis postrádá a prosí o pomoc. Pořadatelé tak v Singapuru vyhlásili pátrání.

Jak mohl velký kovový štít jen tak zmizet bylo opravdovou záhadou, ale komunita kromě starosti o trofej nezapomněla ani na smysl pro humor. Hned několik osobností se přihlásilo a tvrdilo, že jsou zapojeny do krádeže. Šprýmaři dokonce nabízeli trofej tomu, kdo nabídne nejvyšší nabídku, či naznačovali, že byla zaslána oblíbeným konkurentům. Celá situace ale byla brána vážně, žádný žertík ze strany vítězů se nekonal. 

Co se tedy poměrně velkým kusem kovu stalo? Aegis of Champions totiž skončil u zaměstnankyně Valve, která trofej vyzvedla, aby ji zabalila a připravila na odeslání směrem k domovu šampionů. Jenže to nikdo Tundra Esports neřekl a dokud si zaměstnankyně tweet o ztrátě nepřečetla, nikdo kromě ní o poloze štítu nevěděl. Sama bylo celou situací šokována. Celé to ale bylo jedno velké nedorozumění.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.