Přejít k hlavnímu obsahu

Sobotní den určil finalisty. Dynamo Eclot a ENTERPRISE si zahrají jen o bronz

6. 11. 2022 | 11:11 Counter-Strike 2 MČR
Skupinová fáze byla jen předzvěstí toho, co nastalo v sobotu. Dychtivými fanoušky napěchované tribuny už přivítaly SINNERS a Dynamo Eclot, po AORUS Showmatchi a vyhlášení Síně slávy česko-slovenského esportu se o slovo přihlásili i ENTERPRISE a eSuba – další dva ambiciózní týmy, které mají jen ty nejvyšší ambice. Do finále za SINNERS ale mohl postoupit jen jeden.
Dominik „blogg1s“ Janita
Dominik „blogg1s“ Janita
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

ENTERPRISE vs. eSuba – 0:2 (11:16, 12:16)

Veto: Nuke (ESB), Inferno (EP), Mirage

Dva vítězové skupin také nabídly jen dvě mapy, o to napínavější ale jejich dění bylo. Lukáš „Levi“ Bouřa ale v sobě probudil zvíře, modrá krev měla i burácivější publikum, a právě i tyto detaily rozhodovaly. Před nedělí se dá jednoznačně říci, že se utkají dva týmy s nejhlasitějšími fanoušky. Na výstavišti to bude vřít!

Dynamo Eclot vs. SINNERS – 0:2 (14:16, 8:16)

Veto: Ancient (DNE), Vertigo (SIN), Inferno

První semifinálový duel nabídl souboj dvou pomyslných jedniček domácí scény za poslední dobu. SINNERS lépe zvládli koncovku soupeřova Ancientu, vlastní Vertigo měli celou dobu pod kontrolou a finále mají v kapse. Na obou mapách řádil především David „forsyy“ Bílý, který nastřílel největší počet killů.

Dynamo Eclot ovládlo skupinu A, ENTERPRISE nenašli přemožitele v „béčku“, oba díky tomu měli krátké volno na vypilování své hry. SINNERS a eSuba naopak oproti nim už vědí, jaké je to hrát na letošním finálovém eventu před živým obecenstvem. Play-off je ale úplně o něčem jiném, ve hře je úplně všechno. Tribuna praská ve švech, ale kdo nemůže dorazit na výstaviště, s tím se potkáme na twitch.tv/playzonecz.

Harmonogram play-off
Sobota 5. listopaduKomentují:
13:00Dynamo Eclot vs. SINNERSShadye + Storm
16:00Showmatch a vyhlášení Síň slávyMishek + Storm
18:00ENTERPRISE vs. eSubaMishek + Sphexxai
Po skončení programu: VIP afterparty s DJ Black Angelikou
Neděle 6. listopaduKomentují:
13:00Zápas o 3. místoMishek + Bananides
17:00Halftime Show: Rytmus, Majk Spirit, Paulie Garand
17:30GrandfináleShadye + Storm
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.