Přejít k hlavnímu obsahu

Společnost Oculus vytvořila VR headset, který člověka dokáže zabít

11. 11. 2022 | 17:50 Lifestyle
Zakladatel společnosti Oculus Palmer Luckey vytvořil virtuální headset, který svého uživatele dokáže zabít v reálném životě, jakmile ve hře zemře. Produkt je stále ve vývoji a chystají se také omezení proti neoprávněnému používání.
Zabijácký VR headset od Oculusu
Zabijácký VR headset od Oculusu
Zdroj: Oculus

„Toto je videohra, pro kterou stojí za to zemřít.“ Fráze, která díky novému virtuálnímu headsetu dává úplně nový smysl. Společnost Oculus má ve vývoji virtuální headset, který dokáže jeho uživatele zabít, pokud umře v jeho oblíbené hře.

„Myšlenka spojit skutečný svět s tím virtuálním mě vždycky fascinovala. Okamžitě zvýšíte hodnotu života na maximální úroveň a výrazně přehodnotíte, jak s Vašim avatarem bude interagováno,“ napsal na svůj blog zakladatel společnosti Oculus, Palmer Luckey.  Grafika tohoto headsetu prý může způsobit, že si člověk doopravdy splete hru s realitou.

Zkušební VR headset
Zkušební VR headset
Foto: Oculus

Vývoj této „zabijácké“ soupravy byl inspirován jedním z anime seriálů, který nese název Sword Art Online, ve kterém postavy nasazují na hlavu VR headset, jenž je uvězní ve virtuální hře. Hráči jsou následně nuceni projít přes 100 patrovou budovu s tím, že pokud v ní zemřou, zemřou i v reálném životě.

Podobně jako v seriálu, bude i tento VR headset reagovat na herní obrazovku. Headset se spustí v nastavený moment, jakmile uvidí obrazovku zbarvenou do červené barvy a nápis smrti. Momentálně se ale headset upravuje do finální podoby, upravují se například funkce proti vyprovokovanému spuštění atd.

„To je důvod, proč jsem si ještě netroufnul sám přístroj vyzkoušet. Není to ještě ve finální podobě a v plánu je také mechanismus proti neoprávněné manipulaci,“ dodal ve svém příspěvku Luckey.

Štítky: VR