Přejít k hlavnímu obsahu

Ti, kteří se kvalifikovali na poslední chvíli. Mohou i přesto bojovat o medaile?

13. 11. 2022 | 14:45 PUBG: Battlegrounds Preview
Příští víkend vypuknou poslední letošní boje o status mistra České republiky. Obhájce prvenství máme na startovní listině dva, představovat si všechny účastníky ale budeme postupně. Začneme tedy u týmů, které se o postup strachovaly do poslední chvíle a v MČR kvalifikaci se umístily na 13. až 16. místě. Poslední tři místa přitom dělí pouhopouhé tři body.
Vodafone MČR PUBG: Preview 13-16
Vodafone MČR PUBG: Preview 13-16
Zdroj: PLAYzone / MČR

16. L2P

Jako první tu máme tým, který kvalifikační sezónou prošel pod názvem DripGang a s organizací L2P se spojil až pro samotné finále. Sestavu si  tento celek udržel po celý rok stejnou, ačkoliv jde o čtveřici, v níž každý jeden hráč si na finále MČR sezóny zažije premiéru. Do letošního ročníku vlétli opravdu ambiciózně, po šestém místě ze druhé série a stříbru ze třetí pravidelné série dokonce patřili mezi nejlepší týmy. Postupně ale jejich forma klesala a nejen, že se museli do poslední chvíle bát o postup na Vodafone MČR PUBG, ale s velkým odstupem se nedostali ani do finále Sazka eLEAGUE. Na vrcholu sezóny budou patřit k outsiderům.

PřezdívkaÚčasti (nej. výsledek)
 Česká republika AtjovPremiéra
 Česká republika FantozzyPremiéra
 Ukrajina FuturePremiéra
 Slovensko EmKeySSPremiéra

15. Infactus Gaming

Jako další tu máme organizaci, která na finále pátého ročníku nebude chybět potřetí v řadě. Vždy ale jde o tým, který o postup bojuje do poslední chvíle, což se dělo i v letošním roce. Jádro sestavy už od loňského roku tvoří nibs a FrostAsh, své finální spoluhráče našli až během druhé poloviny kvalifikačního cyklu. Vybrali si mezi sebe dva borce, kteří si na Vodafone MČR PUBG odbydou svou premiéru. S odřenýma ušima postoupili na finále Sazka eLEAGUE, odkud si odnesli 11. místo. Přesně to je i jejich historické maximum na finále MČR. Úspěchem by pro Infactus bylo umístění v horní polovině pořadí, jako tomu bylo v deváté sérii.

PřezdívkaÚčasti (nej. výsledek)
 Česká republika nibs3x (8. místo)
 Česká republika FrostAsh1x (11. místo)
 Česká republika dank00oPremiéra
 Česká republika TiGiPremiéra

14. do środka

Už v první části preview letošního startovního pole se dostáváme k jednomu ze známých jmen. Do środka je sestava zkušených borců, kteří určitě cílí na boj o medaile. O postup na vrchol sezóny se museli bát až do posledního turnaje, protože vynechali několik sérii a tříčlenné jádro půl sezóny hledalo poslední pilíř. První čtyři série tým táhl loňský šampion KnorkiS, který aktuálně bojuje na světovém šampionátu, a na soupisce nezůstal ani neméně zkušený Qwizzy. Romcekk se ale dlouhodobě řadí mezi domácí špičku, o hráčské kvality se tady bát nikdo nemusí. Pokud budou dostatečně konzistentní, mohou bojovat o nejvyšší příčky, tak jako v říjnu předvedli v Sazka eLEAGUE, odkud si po suverénní Stage 2 z finále odnesli krásné 5. místo.

PřezdívkaÚčasti (nej. výsledek)
 Česká republika gargi4x (4. místo)
 Česká republika LukeeV2x (6. místo)
 Česká republika maruna2x (6. místo)
 Slovensko Romcekk3x (3. místo)

13. GLORE

Dnešní preview zakončíme týmem, který se dlouho držel na vyšších příčkách, ale do spodní čtveřice spadl až neúčastí ve finále poslední série. Sestava GLORE začala sezónu jako Beer Fellas a celou kvalifikační sezónu odehrála v totožném složení. O souhře tady tak nemůže být pochyb, ta bude hlavní předností týmu kolem Werzice. Právě on je jediným hráčem, který z GLORE už zažil atmosféru finále Vodafone MČR PUBG, i když jen v online prostředí. Během roku se dvakrát umístili na čtvrtém místě, ale ve dvou z posledních tří sérii neprošli ani do finále, stejně jako v Sazka eLEAGUE. Dalo by se ale přesto říci, že v Praze mohou překvapit.

PřezdívkaÚčasti (nej. výsledek)
 Česká republika Werzic2x (4. místo)
 Česká republika LordKnedlikPremiéra
 Česká republika milosskiPremiéra
 Česká republika XrolsPremiéra
Štítky: PUBG, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.