Přejít k hlavnímu obsahu

Jame Time! Historický brazilský Major ovládli suverénní Outsiders

13. 11. 2022 | 21:54 Counter-Strike 2 Reportáž
Major v brazilském Rio de Janeiru zná svého krále. Ruští střelci z Outsiders byli ve finále k nezastavení, Heroic porazili 2:0 a zvedají nad hlavu životní trofej. Obrovskou zásluhu má na této jízdě kapitán Dzhami „Jame“ Ali, který spolu s Alexeyem „Qikert“ Golubevem už jedno Major finále zažil. Tehdy selhal, teď už však odchází se zlatou medailí na krku!
Outsiders - šampioni Majoru!
Outsiders - šampioni Majoru!
Zdroj: ESL

Obrovská akce jménem IEM Rio Major 2022 je u konce – a musíme říct, že opět potvrdila, jakým fenoménem je esport. Brazilští fanoušci fandili způsobem, který tu ještě nebyl, možná ještě více šokující je ale celkový průběh šampionátu. Ve čtvrtfinále narazili úhlavní kandidáti na titul, NaVi a Cloud9, do vyřazovací fáze ani koutkem oka nenahlédnuli Vitality s FaZe, tedy novopečená světová jednička a obhájci prvenství z Antwerp, a aby toho nebylo málo, do Brazílie vůbec neodletěli zklamaní G2 Esports a Astralis.

Tento fakt samozřejmě hrál do karet méně favorizovanějším celkům, ze semifinále se tak nakonec vykrystalizovala finálová dvojice Heroic-Outsiders, což by před začátkem Majoru netipnul skoro nikdo.

Začalo se na klasice. Mirage byla od začátku vyrovnaná a výsledek 8:7 po první půlce odpovídal průběhu. Když ale Outsiders přešli do obranného módu, začali zápas kontrolovat. A byla to zejména rýmující se dvojice fame a Jame, která svůj tým nakonec dotáhla k vítězství 16:12.

Druhá mapa byla Overpass, kde už jsme od začátku neviděli vyrovnanou partii. Outsiders měli na CT straně mušky seřízeny naprosto perfektně, a ač se Heroic snažili jak mohli, Jame a spol. byli nekompromisní a Dánům darovali pouhá 3 kola. Za teroristy pak pokračovali v famózní jízdě a zaslouženě zvedají nad hlavu vysněnou trofej!

Pětice Jame, FL1T, n0rb3r7, Qikert a fame poprvé v životě vybojovala nejprestižnější trofej, o níž sní každý hráč. I když bylo play-off bez zastoupení hvězdných týmů, jejich titul lze považovat za zcela zasloužený. 

IEM Rio Major
IEM Rio Major
: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.