Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší z nejlepších. SKADE budou běhat s terčem na zádech, sestřelí je někdo?

16. 11. 2022 | 17:10 PUBG: Battlegrounds Preview
Poslední čtveřice týmů mezi sebou skrývá největší favority. Jen jedinou z deseti kvalifikačních sérií v průběhu celé sezóny ovládl jiný tým, v říjnovém finále Sazka eLEAGUE právě z tohoto kvarteta vzešli všichni medailisté. Další důkazy o tom, jak moc velcí kandidáti na mistrovský titul tohle jsou, nejspíše nepotřebujete. I tak si je ale všechny prohlédneme pod lupou.
Vodafone MČR PUBG: Preview 1-4
Vodafone MČR PUBG: Preview 1-4
Zdroj: PLAYzone / MČR

4. SKADE

Sestava norské organizace SKADE ve svých řadách ukrývá nejen domácí poklady. Trojnásobný mistr ČR Double i pro letošní rok zůstal s dalším obhájcem prvenství Nowikkem, aby pod křídly SKADE předvedli poslední vítězný tanec. Koncem sezóny je bohužel opustil neméně zručný PiXeL1K, jenž dal přednost kariéře v SUPER PEOPLE. Sestavu se špičkovým belgickým střelcem SILERZZem doplňuje Duff, pro kterého jde o životní příležitost. Za celou kvalifikaci se SKADE dostali šestkrát do finále série a ani jednou neskončili horší než třetí. Na hru jako PUBG až neuvěřitelnou konzistentnost výkonů podtrhli také suverénním tažením v Sazka eLEAGUE, kde vyhráli skutečně o parník. Po všech stránkách jde o letošního favorita číslo jedna.

PřezdívkaÚčasti (nej. výsledek)
 Česká republika Nowikk3x (1. místo)
 Česká republika Double3x (1. místo)
 Česká republika Duff2x (2. místo)
 Belgie SILERZZ1x (8. místo)

3. NAGANO22

Jako další je tu naopak nejméně zvučná sestava z elitního kvarteta. Žádný ze čtveřice hráčů nemá na kontě medailový úspěch, už jenom 3. místo v celoroční kvalifikaci je samo o sobě slušným počinem. Sestava zkušených borců se dala dohromady na začátku sezóny a všichni si zřejmě opravdu sedli, protože nadprůměrné výsledky doprovázela soudržnost soupisky, na níž nemuselo ani jednou dojít ke změně. Na papíře se nedá říci, že by mělo jít o třetího největšího favorita (přece jenom 2. a 7. místo dělí méně než 100 bodů), vyhraná čtvrtá série ale dává naději na boj o medaile. Na finále Sazka eLEAGUE v říjnu skončili osmí.

PřezdívkaÚčasti (nej. výsledek)
 Česká republika J3rdie3x (7. místo)
 Česká republika zderA3x (10. místo)
 Česká republika TroG2x (9. místo)
 Česká republika Kr0g1x (10. místo)

2. SHEESH

Název tohoto týmu vám moc neřekne, stačí však doplnit, že jde o bývalou a dlouho spolu působící sestavu ENTERPRISE, v letošním roce posílenou o FreeKilla. V jejích řadách se kombinují dlouholeté zkušenosti, strategická rozvážnost a herní agresivita. Během roku se dokázali probojovat na PCS 6 EU West i PCS 7 Playoffs, na domácí scéně pak posbírali několik stříbrných medailí. Kdyby na Vodafone MČR PUBG další nepřidali, byl by to velký neúspěch. Zdobí je parádní konzistentnost, jen jednou na finále MČR sérií chyběli v nejlepší čtveřici. Kdyby neexistovali SKADE, dost možná by tady vládli. Na kdyby se ale nehraje. Při několika dílčích příležitostech už je dokázali porazit, teď musí jen vše spojit a ukázat se v součtu tří hracích dní.

PřezdívkaÚčasti (nej. výsledek)
 Česká republika FreeKill4x (2. místo)
 Česká republika jANYY3x (5. místo)
 Česká republika Grendys2x (3. místo)
 Česká republika dedrix2x (7. místo)

1. Cryptova

Představení týmů uzavře organizace z Ostravy. Cryptova si dala na kvalifikačním cyklu záležet a je jediným celkem, který nechyběl ani v jednom finále. Díky tomu celkové bodování ovládla skutečně o parník. Seniks a spol. se navíc sedmkrát postavili na stupních vítězů, z čehož dvakrát obsadili stupínek nejvyšší. Jádro sestavy spolu hraje už od loňského roku, ale na pozici čtvrtého hráče se letos hledal ten správný stavební kámen. Polský střelec K4pii totiž postoupil na světový šampionát. Volba nakonec padla na Corsaca, ostříleného borce se zkušenostmi z nejvyšší evropské i americké úrovně. Ve finále Sazka eLEAGUE brala Cryptova bronz, a i tady patří mezi nejžhavější aspiranty na medaili. Z loňského roku navíc obhajují stříbro.

PřezdívkaÚčasti (nej. výsledek)
 Česká republika seniks4x (2. místo)
 Česká republika rusye3x (2. místo)
 Česká republika Bibin1x (2. místo)
 Belgie CorsacPremiéra
Štítky: PUBG, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.