Přejít k hlavnímu obsahu

Virtuální zbraň v hodnotě domu. Dánský obchodník draží nejvzácnější AK-47 ve hře

21. 11. 2022 | 14:20 Counter-Strike 2 Zajímavost
Aukce o nejdražší AK-47 na planetě započala. Řeč je o vzácném AK-47 (StatTrak) | Case Hardened v lehce opotřebené kondici se „scar patternem“. Zbraň navíc zdobí čtyři holografické samolepky již zaniklé organizace Titan z Katowic 2014. Taková vyvolávací cena v CS:GO tady ještě nebyla!
AK-47 (StatTrak) | Case Hardened (Lehce opotřebený)
AK-47 (StatTrak) | Case Hardened (Lehce opotřebený)
Zdroj: Valve (s povolením)

Z minulosti již víme, že cena některých skinů v Counter-Striku může dosahovat šílených výšin. Toto tvrzení se ovšem netýká pouze samotných skinů, ale také samolepek, jako tomu bylo i v tomto případě. Pokud se ovšem spojí vzácné samolepky dohromady s ještě vzácnějším skinem, může se stát, že výsledek bude dražší než váš dům.

A přesně takový skin dal před pár dny do aukce dánský obchodník se jménem Luksusbums. Konkrétně se jedná o zbraň AK-47 (StatTrak) | Case Hardened s lehce opotřebenou kondicí a v provedení, kterému se lidově říká „scar pattern“. Už tento skin sám o sobě patří k těm nejvzácnějším kouskům na celé planetě, jenže ono to není všechno.

Celá zbraň je totiž ještě pokrytá čtyřmi holografickými samolepkami týmu Titan z Katowic 2014, a ani tohle není jen tak obyčejná samolepka za pár korun. Jeden kus této nálepky totiž v dnešní době stojí necelé 2 miliony, díky čemuž se řadí mezi nejdražší samolepky na trhu a v kombinaci se zbraní je na výsledek skutečně radost pohledět.

Všechny tyto okolnosti nahrávají faktu, že na světě neexistuje žádný dražší skin pro zbraň AK-47, než je právě tenhle. Vyvolávací cena tohoto klenotu tak činí neuvěřitelných 385 000 dolarů, tedy necelých 10 milionů korun. Jelikož se však jedná o aukci, je velmi pravděpodobné, že výsledná cena půjde ještě nahoru a my se tak dočkáme jednoho z největších obchodů v historii Counter-Striku.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.