Přejít k hlavnímu obsahu

Druhý den Vodafone MČR PUBG je u konce, SHEESH se z 15. místa vyšvihli až do čela

19. 11. 2022 | 21:10 PUBG: Battlegrounds Live coverage
Druhý den Vodafone MČR PUBG je za námi. Ze začátku sobotního programu jsme poznali další různé vítěze, po čase ale mnoho týmů ulovilo svůj druhý Chicken Dinner. V čele tabulky postupem času odskočily čtyři týmy – SHEESH, SKADE, Cryptova a Dark Tigers. První jmenovaný přitom začínal den na 15. místě. Potrápí někdo smetánku, nebo se o medaile utkají jen proti sobě?
SHEESH na Vodafone MČR PUBG
SHEESH na Vodafone MČR PUBG
Zdroj: PLAYzone

15. hra: vítěz Dark Tigers

A v poslední hře jsme šli zase na jih! V první modré zóně ještě nebylo jisté, že uvidíme znova Sosnovku, a spousta týmů tak riskovala a čekala, co bude dál. Shift dolů ale skutečně přišel a mnohé celky rotovaly na poslední chvíli, nebo ještě později, třeba plavci z L2P. Závěrečná hra dne nesedla SHEESH ani SKADE a nejbližší konkurenti toho využili na maximum. Výhru nad Cryptovou totiž vybojovali Dark Tigers, oba se tímto výkonem opět přiblížili dvojici lídrů. Na celkové páté místo díky hezkým 13 killům vylétl Imperishable Clan.

14. hra: vítěz Imperishable Clan

Jdu na sever, jdu na jih... S blížícím se závěrem sobotního programu to bylo opačně, protože po Sosnovce přišla zóna nad Georgopolem. Rotací tak bylo opět spousta, o vystřelování z vozidel nebyla nouze. Gifted na přechozí úspěšnou hru nenavázali, nevedlo se také SKADE. Nejvíce toho využili hráči týmu SHEESH, kteří podruhé v řadě urvali 2. místo s 11 killy a jsou novými průběžnými lídry. Světla reflektorů si ale zaslouží především Imperishable Clan, jenž v koncovce vymazal elitní celky a získal svůj první Chicken Dinner.

Tabulka po sobotním programu
Tabulka po sobotním programu
Foto: PLAYzone

13. hra: vítěz Gifted.uRage

Jak jinak se lépe vrátit na Erangel než hrou na Sosnovce? Týmy by ale nesouhlasily, protože řada z nich nerotovala včas a zaplakala životem. Dark Tigers, jako tým padající na Military Base, zvolili jižní cíp ostrova, ale nevyužili šanci dotáhnout se na čelo tabulky a dokonce se rozloučili bez bodu. Stejný osud potkal také Cryptovu. SHEESH v okolí bunkrů naopak patřili mezi finální trio, které bojovalo o Chicken Dinner v plném složení, ale Gifted.uRage si po dřívější eliminaci SKADE smlsnuli i na nich a vrací se do hry o medaile.

12. hra: vítěz SKADE

Sobotní rozlučka s písečným prostředním vypadala, že nabídne podobnou zónu jako hra minulá. Poměrně rychle se ale odklonila o něco jižněji. Vedoucímu týmu tabulky se dařilo sbírat killy, ale na vyšší umístění to nedosáhlo. Naopak to vypadalo, že přijde závěrečná 4v4 bitva mezi SKADE a Cryptova o čelo průběžného pořadí. Ostravané se však zabývali více týmy najednou a SKADE na jejich zneškodnění našli ideální timing. Druhou výhrou se vrátili se na vedoucí příčku, a k tomu navíc nastříleli první 20-bombu turnaje!

Belgický hráč Corsac
Belgický hráč Corsac
Foto: PLAYzone
Online Vision Gaming
Online Vision Gaming
Foto: PLAYzone

11. hra: vítěz SHEESH

První polovinu víkendového maratonu zakončil Miramar. Tentokrát bohové modrých zón nasměrovali hráče do Monte Nueva, do jehož nitra se nejlépe prosmýkli SHEESH. Po jedné slabší hře potvrdili výtečnou sobotní formu, když neztratili jediného hráče. Celkově získali 19 bodů a ze 4. místa se vyhoupli do čela tabulky. Tomu říkáme comeback po slabém pátku! Cryptova po vypadnutí na poslední pozici a bez jediného killu si s nimi naopak vyměnila pozici. Nic to však nemění na tom, že TOP 4 stále dělí jen 10 bodů.

10. hra: vítěz Online Vision Gaming

Hráči se o přestávce posilnili, ale chuť je nepřešla. Při návratu na Miramar totiž v první zóně padlo deset hráčů, jižní zóna týmy přinutila k dlouhým rotacím. Velký počet killů nasázeli NecroRaisers, nepřidali však jediný bod za umístění. Ve středu zóny se dlouho drželi Online Vision Gaming, kterým se sice nedařilo získávat zářezy na konto, ale zůstali v plném počtu, a to rozhodlo. Připsali si navíc už druhý Chicken Dinner v jediném dni. Dark Tigers se i přes nevydařenou koncovku posunuli na 2. místo tabulky za Cryptovu.

9. hra: vítěz Gifted.uRage

U PUBG funguje jednoduchá rovnice: čím klidnější první zóny, tím méně akce v úvodu hry. Dvojnásob to platí tehdy, když je první kruh přímo pod letadlem. Jakmile se ale prostor zmenšuje, tak se diváci dočkají nepřetržité akce. A to se tentokrát nepotkal nikdo na mostě! V takových chvílích je klíčová trpělivost, kterou prokázali Gifted.uRage. Když opustili své obydlí, tak už se blížila late game, v níž měli početní převahu. Nezalekli se ani zvučných jmen a výhrou poslední hry před pauzou se posunuli na průběžné 6. místo.

8. hra: vítěz Cryptova

S usednutím Shadyeho do komentátorského křesla přišla opravdu zajímavá zóna kolem Stalberu. SKADE prokázali své zkušenosti a jako první se dostali rychlým postupem do zóny, jejich hra to ale nakonec nebyla. SHEESH si udrželi momentum z dnešního drtivého startu a celkově posbírali 18 killů, zatím největší počet na jednu hru. Z 15. místa tak za tři hry vylétli na druhé! Cryptova však měla v závěru lepší pozici a jako první získala svůj druhý Chicken Dinner. Ten ji rovněž posílá do čela tabulky před dalšími dvěma hlavními favority.

snooperinoo a Hateris
snooperinoo a Hateris
Foto: PLAYzone
shadye a Tixi
shadye a Tixi
Foto: PLAYzone

7. hra: vítěz SHEESH

Středové hry nejsou zadarmo, hard shifty vždy prostě přijdou a na mapě začalo být brzy hodně těsno. Rychle se tak poroučeli FADEE Gaming nebo OVG, nejlepší týmy úvodní dnešní hry. Do finálních bojů se nedostali ani SKADE, kteří však potvrdili pověst nejlépe střílejícího týmu a vracejí se do vedení, nebo Cryptova, jež byla v posledním compoundu ostřelována ze všech stran. Nejlépe rozehranou tuto partii měli NecroRaisers, dva borci z týmu SHEESH ale byli bez jediného healu tak trpěliví, že dokázali vyhrát závěrečnou 2v3 situaci.

6. hra: vítěz Online Vision Gaming

Druhý den začal opět na poušti a hned tři hráči nepřežili první zónu. Ta se později stáhla na El Pozo, Miramar opět přinesl boje ve městě. FADEE Gaming patřili mezi týmy, které do města nepospíchaly, a díky tomu si přinesli skalp SKADE. Celkově nastřádali 9 killů a po brzkém vypadnutí všech týmů z horních pater tabulky dokonce zázračně vylétli do samotného čela. Ještě lepší představení ale ukázali hráči Online Vision Gaming, kteří ovládli koncovku a v kombinaci s 15 killy poskočili z posledního místa do horní poloviny.

Vedení v tabulce po většinu prvního dne drželi Dark Tigers, které nakrátko vystřídali GLORE. Nakonec však jako lídři přenocovali favorizovaní SKADE. Vyhráli totiž čtvrtou hru a připsali si na konto nejvíce killů, k čemuž největší měrou přispěl Duff. Nejlepší součet umístění pak nasbírali hráči REViTAL BlackTrains, jenž skončili dvakrát druzí. Závěr dne nejlépe vyšel Cryptově, jež vylétla do bojů do bojů o medaile. Z favoritů se naopak nedařilo SHEESH a v sobotu potřebují zabrat. Jak se hráči poperou s náročnou porcí deseti her?

Sobotní harmonogram:

  • 12:15 – 6. hra, Miramar
  • 13:00 – 7. hra, Miramar
  • 13:55 – 8. hra, Erangel
  • 14:35 – 9. hra, Erangel
  • 16:45 – 10. hra, Miramar
  • 17:30 – 11. hra, Miramar
  • 18:15 – 12. hra, Miramar
  • 19:10 – 13. hra, Erangel
  • 19:50 – 14. hra, Erangel
  • 20:35 – 15. hra, Erangel

Třídenním maratonem vás na Twitchi provázejí Hateris, shadye, snooperinoo a Tixi. Fandit svým favoritům ale nemusíte jen z pohodlí domova, protože lounge Vodafone PLAYzone Areny je připravena pro všechny.

Štítky: MČR, PUBG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.