Přejít k hlavnímu obsahu

Nejhorší map pool a návrat k M4A4? Profesionálové a komunita reagují na poslední CS:GO patch

19. 11. 2022 | 14:15 Counter-Strike 2 Zajímavost
Páteční aktualizace Counter-Strike: Global Offensive většinu komunity šokovala. Největším překvapením a zároveň nejkritizovanějším rozhodnutím je odepsání Dust2 z aktivního map poolu a příchod Anubisu. „Nejhorší map pool v historii CS:GO,“ má jasno švédská legenda Robin „flusha“ Rönnquist.
Anubis v CS:GO
Anubis v CS:GO
Zdroj: Valve (s povolením)

Několikanásobný vítěz Majoru, jenž se proslavil především v dresu Fnatic, rozhodně není v názoru ohledně současného složení map sám. „Nikdy nebyl map pool horší. Valve se podařilo ponechat v něm tři nejméně hratelné mapy (Nuke, Vertigo, Ancient),“ kritizuje vývojáře na Twitteru Duncan „Thorin“ Shields.

Nathan „NBK“ Schmidt, Nikola „NiKo“ Kovač ani Kenny „kennyS“ Schrub nejsou fanoušky odstranění Dust2. Podobný pohled sdílí i většina CS:GO komunity a čtenářů PLAYzone, u kterých je D2 jednou z nejoblíbenějších map. „Nejhorší update v dějinách CSka,“ píše jeden z přispěvatelů.

Ne všichni jsou však s dočasným koncem Dustu nespokojení. Slavit mohou například hráči SINNERS, kteří se dlouhodobě jedné z nejstarších map v Counter-Striku vyhýbají. „Velký palec nahoru za odstranění Dust2,“ chválí Valve Max „SHOCK“ Kvapil. „Proč ale přidávat Anubis místo Tuscanu?“ doplňuje a sdílí tak strach majority CS:GO nadšenců. Podobně změnu vnímá i Lukáš „luko“ Hrabčík

Anubis se nikdy netěšil výrazné popularitě. Poprvé se do Counter-Striku podíval 31. března 2020, po třinácti měsících byl odstraněn. Svou hráčskou základnu si našel. S mapami, jakou je například v posledních měsících Tuscan, se ale nikdy měřit nemohl.

Hráči teď hromadně nabíhají na Anubis a prozkoumávají nejnovější přírůstek do aktivního map poolu. Okamžitě začali objevovat chyby, jež se týkají především špatného clippingu zdí. Neviditelné překážky blokují granáty, kus mapy připomíná doby CS 1.6.

Změna týkající se CT pušky s tlumičem byly přijaty s větším nadšením. Podíl M4A4 a M4A1-S by měl být konečně smysluplnější a profíci doufají v mírný nerf CT strany a vyrovnanější zápasy na Overpassu či Ancientu.

U AWP je situace rozporuplnější, komunita je ale plná očekávání. Již zmiňovaný kennyS má jednoduché řešení, jak se vyrovnat s menším zásobníkem. „Musím víc trefovat střely, to zní jednoduše,“ vtipkuje francouzská legenda.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).