Přejít k hlavnímu obsahu

První rytina na trofeji patří Entropiqu! Po parádní otočce se stali šampiony Sigma Cupu

21. 11. 2022 | 11:50 League of Legends Reportáž
První mezinárodní úspěch organizace Entropiq na mezinárodním poli League of Legends je na světě. První trofej ze zahraničí následuje po třech domácích, což je na tým, který slaví v prosinci své první narozeniny, úctyhodná bilance. O víkendu se mu totiž podařilo dobýt Řecko.
Entropiq jsou šampiony!
Entropiq jsou šampiony!
Zdroj: Entropiqteam

Entropiq zformovali League of Legends sestavu teprve koncem minulého roku. Už před výročím prvního roku se ale mohou pyšnit úctyhodnými výsledky. Od svého počátku patří ke špičce na domácí scéně a teď do sbírky přidali i mezinárodní skalp. Příležitostí byl nově vytvořený Sigma Cup, pořádaný v řeckém hlavním městě jako závěr sezóny pro nejlepší týmy z česko-slovenské, balkánské a řecké scény.

Poslední výsledky ukazovaly, že ze všech čtyř kvalifikovaných týmů patří Entropiq mezi nejméně pravděpodobné vítěze. Na turnaj se totiž museli probojovat skrze kvalifikaci pro týmy, které nevyhrály domácí ligu. Proto bylo velkým překvapením, když si poradili s řeckým celkem We Love Gaming 3:1 a dostali se do finále. Tam jej čekali přemožitelé DNE, šampioni balkánské ERL soutěže Diamant Esports.

Od startu byli soupeři lepší, ovládli první dva zápasy a měli nakročeno k triumfu. Naštěstí se hrálo na tři vítězné. Entropiq v sobě probudili oheň, díky kterému krok po kroku otáčeli celou sérii, až začaly znít Silver Scrapes. Parádní otočku dotáhli do vítězného konce a pro českou organizaci získali první mezinárodní League of Legends trofej. Tahle sestava bude v příštím splitu obávaná, pokud zůstane pohromadě!

První šampioni Sigma Cupu:

  •  Česká republika Ondřej „Robocop“ Sklenička
  •  Rakousko Ede Viktor „Pocok“ Csernay
  •  Polsko Krzysztof „Frygo“ Chibowski
  •  Rumunsko Cosmin Florin Leontin „Khantos“ Dănilă
  •  Česká republika Petr „denyk“ Haramach
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.